Redactie - 28 juli 2019

John McAfee is weer op vrije voeten

IT-security expert en ondernemer John McAfee is weer op vrije voeten nadat hij eerder door het leger in Dominicaanse Republiek was vastgehouden.

De Associated Press meldde dat McAfee werd gearresteerd door de strijdkrachten van de Dominicaanse Republiek terwijl hij zijn jacht aanmeerde in Puerto Plata. Naar verluidt werden tijdens de arrestatie meerdere wapens van hoog kaliber en munitie in beslag genomen.

Hij werd vier dagen vastgehouden, maar werd goed behandeld, volgens zijn Twitter-account dat werd beheerd door campagneleider Rob Loggia-Ramirez.

McAfee leidt sinds de verkoop van zijn bedrijf een ander leven. Hij is sinds 2008 woonachtig in Belize. Een buurman beklaagde zich er bij de autoriteiten over dat McAfees lijfwachten 's avonds gewapend over het strand liepen en zijn honden mensen aanvielen. Nadat in november 2012 vier van zijn honden waren vergiftigd, wees McAfee niet zijn buurman maar de regering van Belize als schuldige aan. Een paar dagen later werd zijn buurman doodgeschoten gevonden in diens huis. McAfee ontkende elke betrokkenheid en beschuldigde de politie ervan hem in de val te willen laten lopen, geld afhandig te maken of om te brengen. Begin december 2012 werd hij in Guatemala gearresteerd omdat hij illegaal het land zou zijn binnengekomen. Daarna werd hij gedeporteerd naar de VS.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!