Intel positief gestemd ondanks terugval vraag naar Data Center producten
29-07-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Intel positief gestemd ondanks terugval vraag naar Data Center producten

Intel zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 3 procent dalen tot 16,5 miljard dollar. De omzet in het tweede kwartaal van 16,5 miljard dollar was 900 miljoen dollar hoger dan in april. Intel realiseerde 1 procent groei in de pc-centric business, terwijl data-centrische omzet daalde met 7 procent.

De PC-centric business (CCG) steeg in het tweede kwartaal met 1 procent als gevolg van een sterke mix van Intel's betere producten, de kracht in het commerciële segment en klanten die vooruitlopen op mogelijke tariefimpacten. Nieuwe 10 nm gebaseerde 10e generatie Intel Core processors (met de codenaam Ice Lake) worden nu geleverd en zullen naar verwachting in volumeproducten in de winkelschappen aanwezig zijn tijdens het verkoopseizoen voor 2019.

Data Center Group

Gezamenlijk daalden de gegevensgerichte activiteiten van Intel in het tweede kwartaal met 7 procent. In de Data Center Group (DCG) groeide het segment van de communicatiedienstverleners met 3 procent, terwijl het cloud-segment met 1 procent daalde en de omzet van ondernemingen en de overheid met 31 procent.

IoT

De Internet of Things Group (IOTG) behaalde een recordomzet, een stijging van 12 procent (23 procent exclusief Wind River ) op brede sterkte en een toegenomen vraag naar processoren met hogere prestaties. Mobileye behaalde in het tweede kwartaal een omzet van 201 miljoen dollar, een stijging van 16 procent op aanhoudend klantmomentum.

Intel's geheugenbedrijf (NSG) daalde met 13 procent in een uitdagende prijsomgeving. De omzet van Intel's Programmable Solutions Group (PSG) daalde met 5 procent in het tweede kwartaal.

Ambities

Intel verhoogt de omzetverwachting voor het hele jaar naar 69,5 miljard dollar, een stijging van 500 miljoen dollar ten opzichte van de verwachtingen van april.

"De resultaten van het tweede kwartaal overtroffen onze verwachtingen met betrekking tot zowel omzet als winst, aangezien de groei van gegevens en computer-intensieve toepassingen de vraag van klanten naar producten met hogere prestaties stimuleert in zowel onze pc- als gegevensgerichte bedrijven", aldus Bob Swan (foto), CEO van Intel. “Op basis van onze outperformance in het kwartaal, verhogen we onze verwachtingen voor het hele jaar. De ambities van Intel zijn zo groot als altijd, onze verzameling activa is ongeëvenaard en onze transformatie gaat door.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware