Google Cloud ondersteunt VMware workloads

31-07-2019 | door: Witold Kepinski

Google Cloud ondersteunt VMware workloads

Google Cloud gaat voortaan VMware workloads ondersteunen. Dit meldt Thomas Kurian (foto), CEO van Google Cloud, in een blog.

Kurian meldt: "Onze zakelijke klanten vertellen ons herhaaldelijk hoe belangrijk het is om hun prioritaire workloads in de cloud te laten werken. Deze prioritaire workloads omvatten verschillende veelgebruikte bedrijfsoplossingen, zoals die worden aangeboden door SAP en Oracle, en virtualisatieoplossingen van VMware."

CloudSimple

Kurian vervolgt: "Zowel Google Cloud als VMware geloven dat klanten workloads willen uitvoeren in de cloud die voor hen het beste werkt. Bij Google Cloud streven we ernaar oplossingen aan te bieden waarmee onze klanten dat kunnen doen. Klanten hebben ons gevraagd om brede ondersteuning voor VMware te bieden, en nu met Google Cloud VMware Solution van CloudSimple kunnen onze klanten op VMware vSphere gebaseerde workloads in GCP uitvoeren. Dit biedt klanten een breed scala aan keuzes voor het uitvoeren van hun VMware-workloads in een hybride implementatie, van moderne container-applicaties met Anthos tot VM-gebaseerde applicaties met VMware in GCP."

"Onze samenwerking met Google Cloud is altijd gericht geweest op het voldoen aan de behoeften van klanten en we zijn verheugd om de samenwerking uit te breiden zodat onze gemeenschappelijke klanten VMware-workloads kunnen uitvoeren op VMware Cloud Foundation in Google Cloud Platform," zegt Sanjay Poonen, Chief Operating Officer bij VMware. “Met VMware op Google Cloud Platform kunnen klanten gebruik maken van alle bekendheid en investeringsbescherming van VMware-tools en training terwijl ze hun cloudstrategieën uitvoeren, en snel nieuwe services op de markt brengen en deze naadloos en veiliger bedienen via een hybride cloudomgeving."

Deze nieuwe oplossing maakt gebruik van VMware-softwaregedefinieerde datacenter (SDCC) -technologieën, waaronder VMware vSphere, NSX en vSAN-software geïmplementeerd op een platform beheerd door CloudSimple voor GCP. Dit betekent dat klanten VMware-workloads kunnen migreren naar een VMware SDDC die wordt uitgevoerd in GCP en profiteren van de sterke punten van GCP, zoals onze performante, veilige, wereldwijde en schaalbare infrastructuur en de Google gegevensanalyses, AI- en ML-mogelijkheden. Gebruikers hebben volledige, native toegang tot de volledige VMware-stack inclusief vCenter, vSAN en NSX-T. Google Cloud biedt de eerste ondersteuningslijn en werkt nauw samen met CloudSimple om ervoor te zorgen dat klanten een gestroomlijnde productondersteuningservaring krijgen en dat hun bedrijfskritische applicaties worden ondersteund met de SLA's die zakelijke klanten nodig hebben.

Deze samenwerking bouwt voort op een geschiedenis van samenwerking met VMware waarbij geïntegreerde oplossingen zijn geleverd, waaronder:

Google Cloud-integraties voor VMware NSX Service Mesh en SD-WAN van VeloCloud waarmee klanten eenvoudig kunnen implementeren en inzicht krijgen in hun hybride workloads - waar ze ook actief zijn.

Anthos van Google Cloud op VMware vSphere , inclusief validaties voor vSAN, als voorkeurshyperconverge-infrastructuur, om klanten een innovatieve multi-cloudoplossing te bieden en Kubernetes-gebruikers de mogelijkheid te bieden om permanente opslagvolumes voor stateful workloads on-premises te creëren en beheren.

Een Google Cloud-invoegtoepassing voor VMware vRealize Automation die klanten een naadloze manier biedt om Google Cloud-resources te implementeren, orkestreren en beheren vanuit hun vRealize Automation-omgeving.

Kurian: ""We streven ernaar nauw samen te werken met onze partners om de oplossingen en producten te leveren die klanten nodig hebben om zakelijke problemen op te lossen en op nieuwe gebieden te innoveren. In samenwerking met VMware willen we van Google Cloud de beste plek maken om VMware-workloads uit te voeren."

Google Cloud VMware Solution van CloudSimple zal later dit jaar beschikbaar zijn op de Google Cloud Marketplace. Geïnteresseerde klanten kunnen zich aanmelden om updates te ontvangen, dat kan hier .

Terug naar nieuws overzicht
Cloud