Apple is positief over verkoop nieuwe iPhone modellen

31-07-2019 | door: Witold Kepinski

Apple is positief over verkoop nieuwe iPhone modellen

Apple is optimistisch over de verkopen van de nieuwe iPhone-modellen die later dit jaar op de markt komen. De Amerikaanse techreus houdt er zelfs rekening mee dat de omzet in het lopende kwartaal hoger uitkomt dan een jaar terug.

Kenners vreesden juist voor een dip in de verkopen, mede omdat de nieuwe iPhones waarschijnlijk niet veel verschillen van de versies uit vorige jaren.

Het bedrijf heeft in het derde kwartaal een omzet geboekt van 53,8 miljard dollar, een stijging van 1 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden en de kwartaalwinst per verwaterd aandeel van $ 2,18, een daling van 7 procent. Internationale verkopen waren goed voor 59 procent van de omzet van het kwartaal.

"Dit was ons grootste kwartaal in juni ooit - gedreven door recordresultaten van Services aller tijden, versnelde groei van Wearables, sterke prestaties van iPad en Mac en aanzienlijke verbetering van iPhone-trends", aldus Tim Cook (foto), CEO van Apple. “Deze resultaten zijn veelbelovend in al onze geografische segmenten en we hebben er vertrouwen in wat ons te wachten staat. De balans van kalender 2019 wordt een spannende periode, met grote lanceringen op al onze platforms, nieuwe services en verschillende nieuwe producten. ”

"Onze bedrijfsprestaties op jaarbasis verbeterden in vergelijking met het kwartaal van maart en zorgden voor een sterke operationele cashflow van 11,6 miljard dollar," zei Luca Maestri, CFO van Apple. "We hebben dit kwartaal meer dan 21 miljard dollar teruggegeven aan de aandeelhouders, waaronder 17 miljard dollar via terugkoop van bijna 88 miljoen Apple-aandelen en 3,6 miljard dollar aan dividenden en equivalenten."

Het concern gaat voor het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar uit van 61 miljard tot 64 miljard dollar aan opbrengsten. Aan de bovenkant van de bandbreedte zou dat neerkomen op een groei van bijna 2 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Beleggers reageerden positief op het nieuws.

Het aandeel Apple ging in de zogeheten nabeurshandel op Wall Street omhoog.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Mobility