Redactie - 01 augustus 2019

Kaminario verzet de bakens

Lange tijd was storage provider Kaminario (hoofdkantoor in Boston en research in Israël) bekend als dè leverancier en marktleider van high-performance all-flash array opslagsystemen. Maar tijden veranderen en zeker de markt voor storage. Volgens de laatste trends wint cloud based storage snel terrein en is de verhouding tussen on-premises en in de cloud al flink aan het schuiven.

De klanten willen daarnaast nieuwe businessmodellen waarbij dynamiek in capaciteit, vereenvoudigd beheer, verminderd risico en lagere kosten centraal staan. STorage as a Service (STaaS) wint daarbij snel terrein. Dan kan afhankelijk van de toepassing een on-premises variant of in de public cloud zijn. Dani Golan (foto), oprichter en CEO, en CTO Eyal David van Kaminario, hebben onlangs Dutch IT-channel bijgepraat over de nieuwe strategie die inspeelt op de veranderende markt en de noodzakelijke aanpassing die dit vereist in de Kaminario-strategie.

Cloud

Tot nu toe had Kaminario vooral aandacht voor ondernemingen die hoge performance storage arrays nodig hebben om het gewenste serviceniveau te leveren. Real-time databases zoals die bijvoorbeeld bij luchtvaartmaatschappijen in gebruik zijn, zijn daarvan duidelijke voorbeelden. In de nieuwe strategie is dat voor een stuk losgelaten. Om een bredere impact in de markt te hebben en de krachtige patenten te kapitaliseren, is de rol van de channel partner leidend geworden. Eén van de steunpilaren in het concept is channel partner TechData met een wijdvertakt netwerk van lokale partners. In totaal zijn nu zo’n 200 partners betrokken bij het maken van een succes uit het nieuwe concept. Samen probeert men een sterkere positie te krijgen in de snelgroeiende storage markt. Kaminario levert een software defined storage platform en TechData de pre-integrated industriestandaard hardware. Beide componenten, software en hardware, worden op maat afgerekend op basis van de verbruikte volumes. Eyal David de CTO van Kaminario over het nieuwe concept: “The simplicity and agility of public cloud with the control and performance of dedicated storage”.

Storage as a Service

Het Kaminario-platform (Storage as a Service) bestaat uit drie componenten: Kaminario VisionOS, Kaminaripo Clarity en Kaminario Flex. VisionOS zorgt voor Storage Resource Optimization, Control, Clarity voor analyse en machine learning en Flex voor de orchestration en automation. Nu de grenzen tussen public cloud en on-premises storage verder vervagen, ondersteunt Kaminario ook de implementatie op de standaard cloud-platformen zoals AWS, Google en Azure.

Door: Hans Steeman

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!