IBM software wordt cloud native en geschikt voor Red Hat

02-08-2019 | door: Witold Kepinski

IBM software wordt cloud native en geschikt voor Red Hat

Kort na de overname van Red Hat voor 34 miljard dollar, kondigt IBM aan dat het zijn software portfolio getransformeerd heeft om Cloud-Native te zijn. Bovendien heeft het zijn software portfolio geoptimaliseerd, zodat het kan draaien op Red Hat OpenShift.

Doordat IBM zijn softwareportfolio heeft getransformeerd om Cloud-Native te zijn, is het bedrijf in staat om software te leveren als een ‘pre-integrated solution’ met een uniform en intuïtief dashboard, ook wel Cloud Paks genaamd. Dit is cruciaal omdat klanten vandaag de dag een gemeenschappelijk model en een gemeenschappelijke reeks van services willen - inclusief identiteitsbeheer, beveiliging, bewaking en logboekregistratie - om de zichtbaarheid en controle in de Cloud te verbeteren. De eerste vijf IBM Cloud Paks zijn vandaag beschikbaar en zullen zich richten op Data, Applications, Integration, Automation en Multicloud Management.

Daarnaast is het uitgebreide software portfolio van IBM geoptimaliseerd voor gebruik op Red Hat OpenShift, het meest uitgebreide Kubernetes-platform in de sector dat meer dan 100 producten omvat zo beweert IBM. Dankzij deze twee stappen hebben klanten nu de unieke mogelijkheid om missiekritische applicaties te bouwen en overal te draaien, aldus IBM.

In het tijdperk van digital reinvention, gebeurde Cloud-innovatie outside-in of klantgericht, aldus IBM. Hierbij ging het vaak om kostenbesparingen en basisinfrastructuur zoals computing, storage en netwerking. Nu verhuizen ondernemingen naar het volgende tijdperk van de Cloud, waarbij ze bedrijfskritische apps naar de Cloud migreren. Maar daarbij willen ze niet vastzitten aan één bedrijfsgebonden stack. Daarom is deze aankondiging van IBM zo belangrijk zo meldt Big Blue. "Het laat ondernemingen toe om de verschuiving van hun apps naar de Cloud op een veilige en consistente manier uit te voeren. Alle software en diensten die vandaag worden aangekondigd, worden geleverd op het hybride Multi-Cloud platform van IBM, gebouwd op de populairste open source technologie van de industrie, waaronder de Red Hat OpenShift en Red Hat Entreprise Linux" aldus IBM.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud