Equinix kondigt samenwerking met Emerging Dynamics aan

02-08-2019 | door: Redactie

Equinix kondigt samenwerking met Emerging Dynamics aan

Equinix, aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, kondigt een partnerschap aan met de Belgische cyber defence specialist Emerging Dynamics (EMDYN). Huidige klanten van EMDYN, waaronder overheden, softwareleveranciers en multinationals, maar ook bedrijven die al op Platform Equinix aanwezig zijn, profiteren hierdoor van verhoogde connectiviteits- en securitymogelijkheden voor hun bedrijfsprocessen.

Een van de klanten van Emerging Dynamics (EMDYN) is Global Integrity, de leverancier van dSecure, een oplossing waarmee gebruikers hun intellectuele eigendom, persoonlijke gegevens en e-mailcommunicatie automatisch beschermen. De versleuteling op militair niveau is volledig geïntegreerd in Microsoft Office-applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint. De encryptie- oplossing beschermt daarnaast tal van bestandstypen zoals PDF's, audio- en videobestanden. Op dit moment is dSecure beschikbaar via Ingram Micro als distributeur. Met het hosten van de encryptiedienst bij Equinix in Amsterdam staat deze op een plek die niet alleen voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van security, maar ook de meeste interconnectiemogelijkheden biedt met tal van telecompartijen en service-providers.

Cybersecurity

Uit de jaarlijkse Global Interconnection Index van Equinix bleek onlangs nog dat het risico rondom cyberveiligheid een belangrijke drijfveer is voor bedrijven om te kiezen voor interconnectie, met een huidige groei van 48 procent per jaar. Bedrijven maken in toenemende mate de shift naar privé-dataverkeer voor de uitwisseling van informatie. Dit doen zij om het openbare internet te omzeilen en digitale veiligheidsrisico’s in te perken, aangezien de gegevens anders over een toenemend aantal punten worden verspreid. Grootschalige inbreuk op de cyberveiligheid is een van de ernstigste risico's waarmee de wereld van vandaag wordt geconfronteerd en de omvang van deze dreiging neemt drastisch toe. Tegen 2021 zullen de wereldwijde kosten van inbreuken op de cyberveiligheid naar verwachting 6 biljoen dollar bedragen.

"Beveiliging is een voortdurend strategisch focuspunt voor onze klanten", zegt Michiel Eielts (foto), Managing Director van Equinix Benelux. "Daarom zien we een toename in het gebruik van directe fysieke en virtuele interconnecties tussen organisaties, in plaats van de uitwisseling van gegevens via het publieke internet. We zijn blij om Emerging Dynamics toe te voegen aan ons partnerprogramma. Deze samenwerking met Emerging Dynamics geeft klanten de kans om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan de beveiliging van hun IT-implementaties."

“Emerging Dynamics (EMDYN) gaat altijd ‘the extra mile’ wat security betreft”, zegt Tim van Renterghem, oprichter en CEO van Emerging Dynamics. “Vandaag de dag kunnen we security-diensten leveren tot op het classified niveau met maximale security en transparantie. Naast overheidsklanten kunnen we onze diensten naar softwareleveranciers en enterprise-klanten verder uitbouwen over de hele EMEA-regio. Doordat Equinix voldoet aan alle eisen die onze klanten stellen, wordt het mogelijk om aan de hoogste normen van fysieke security te voldoen. Kortom, we zijn bijzonder verheugd met deze samenwerking."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter