Western Digital duikt in de rode cijfers

02-08-2019 | door: Witold Kepinski

Western Digital duikt in de rode cijfers

Western Digital rapporteerde een omzet van 3,6 miljard dollar voor het vierde fiscale kwartaal eindigend op 28 juni 2019. Dat is een daling van 29 procent. Het nettoverlies bedroeg 197 miljoen dollar.

Voor het hele gebroken boekjaar 2019 behaalde het bedrijf een omzet van 16,6 miljard dollar en een nettoverlies van 754 miljoen dollar.

Het bedrijf spreekt van een uitdagend fiscaal 2019 waarbij het wel sterk blijft rond harde schijven voor enterprise storage, 3D-flashtechnologie, merkproducten voor de detailhandel en SSD's van klanten zo meldt ceo Steve Milligan. “Het momentum voor onze NVMe enterprise SSD's trekt aan en vormt de basis voor verdere winst in onze portefeuille in het nieuwe fiscale jaar en daarna. We zien tekenen van verbetering van de omstandigheden op de flash-markt en zijn van mening dat deze een cyclische dieptepunt heeft bereikt. Met aanhoudende verwachtingen voor een positieve vraagomgeving, een robuuste productportfolio en groeiende klantbetrokkenheden, verwachten we betere financiële resultaten te leveren tijdens onze FY20-fase . ”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware