Icahn neemt belang in Cloudera
05-08-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Icahn neemt belang in Cloudera

De Amerikaanse activistische belegger Carl Icahn heeft een belang van 12,6 procent in big data analytics specialist Cloudera genomen. De Cloudera aandelen stegen na dit nieuws.

Icahn vindt dat de aandelen van Cloudera ondergewaardeerd zijn. Hij gaat in gesprek met het management van Cloudera om de aandeelhouderswaarde te verhogen.

Big Data specialist Cloudera boekte het afgelopen kwartaal een enorme omzet groei en nettoverlies. De totale omzet voor het kwartaal groeide met 81 procent naar 187,5 miljoen dollar. De abonnementsomzet was 154,8 miljoen dollar. Het nettoverlies steeg van 52,3 naar 103.1 miljoen dollar.

Cloudera ceo Tom Reilly heeft het big data en Hadoop bedrijf inmiddels verlaten. Reilly, die sinds juni 2013 leiding geeft aan Cloudera, zorgde dat het bedrijf een beursnotering kreeg. Daarna vond er een fusie plaats met Hortonworks.

IBM en big data specialist Cloudera hebben onlangs een strategisch partnerschap aangekondigd om gezamenlijke go-to-market-programma's te ontwikkelen die geavanceerde gegevens- en AI-oplossingen voor meer organisaties in het uitgebreide Apache-platform bieden Hadoop-ecosysteem.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud