Gemeentes Heemstede en Bloemendaal kiezen voor OGD

08-08-2019 | door: Redactie

Gemeentes Heemstede en Bloemendaal kiezen voor OGD

De gemeente Heemstede en de gemeente Bloemendaal hebben besloten hun gezamenlijke ict-omgeving aan OGD ict-diensten toe te vertrouwen. OGD kwam het beste uit de bus in een Europese aanbesteding. De gemeentes gaan zich richten op digitalisering en de regie van de ict-omgeving. Daarom hebben ze ervoor gekozen om het beheer uit te besteden.

De juiste ict-ondersteuning
Voor de gemeenten Heemstede en Bloemendaal is het vooral van belang dat de ict-ondersteuning van hoog niveau is. Problemen moeten proactief worden opgepakt. Bij OGD lijken zij hiervoor aan het juiste adres te zijn. 

OGD implementeert een nieuwe, virtuele werkplek bij de gemeentes. De applicaties van de gemeentes zullen hierdoor overal, altijd en vanaf elk device toegankelijk zijn voor haar medewerkers. Ook krijgen de werknemers 24/7 ict-ondersteuning van de servicedesk van OGD. De ict-dienstverlener draait de benodigde server- en netwerkinfrastructuur op zijn eigen IaaS-platform. Dit platform geeft de gemeentes meer inzicht en flexibiliteit. Zo houden de gemeentes grip op de kosten en kunnen zij flexibel op- en afschalen in het aantal gebruikers en applicaties.

Aandacht voor digitalisering
Astrid Nienhuis, burgemeester van gemeente Heemstede, kijkt uit naar de nieuwe samenwerking: “Door de samenwerking met OGD aan te gaan, kunnen we bouwen op hun vakmanschap. Zo kan de gemeente zich concentreren op de vraag in welke richting de digitalisering zich verder moet ontwikkelen en wat daarvoor nodig is, in het belang van de dienstverlening aan de inwoners van Heemstede”.

Ook OGD ziet duidelijk de meerwaarde van de samenwerking voor beide partijen. Roel Nikkessen, Algemeen Directeur OGD: “Het is een geweldige keuze van de gemeenten Bloemendaal en Heemstede om automatisering gezamenlijk in te kopen en te beheren. Een stap die we nog niet veel tegenkomen, waarbij we verwachten een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de digitale ervaring van de burgers van beide gemeentes. Dat gaan we doen door ict niet te benaderen vanuit de techniek, maar vanuit de mens. Onze doelstelling om klanten en medewerkers blijer te maken met onze dienstverlening sluit hierbij aan.”

Terug naar nieuws overzicht