Ex van Gerard Sanderink laat via rechter beslag leggen op aandelen

08-08-2019 | door: Redactie

Ex van Gerard Sanderink laat via rechter beslag leggen op aandelen

Brigitte van Egten, de ex-partner van topondernemer Gerard Sanderink, laat via de rechter beslag leggen op zijn aandelen. Daardoor kan de zeggenschap van Sanderink over zijn bedrijven Strukton, Centric en Antea in gevaar komen zo meldt Tubantia.

Centric baas Gerard Sanderink moet uitspraken over zijn ex rectificeren. Dit blijk uit een uitspraak van de rechtbank in Overijssel na een kort geding die door zijn voormalige zaken- en levenspartner Brigitte van Egten was aangespand. Rechtspraak.nl meldt in een samenvatting: "De kort gedingrechter oordeelt dat een Twentse zakenman een rectificatie moet plaatsen in dagblad Tubantia, Het Brabants Dagblad en in Quote. Daarin moet staan dat hij zijn ex-vriendin en oud-bestuurder van enkele BV’s en holdings in die media ten onrechte heeft beschuldigd dat haar communicatie met de AIVD de aanleiding is geweest voor de inval van de FIOD bij een groot bouwbedrijf. Daar is geen bewijs voor." 

Sanderink is echter niet van plan een rectificatie te doen. Nu heeft Van Egten beslag laten leggen op zijn privérekeningen en op de certificaten van de Stichting Administratiekantoor (STAK) Sanderink Investments. Deze stichting oefent het stemrecht uit over de gecertificeerde aandelen van al zijn bedrijven zo meldt Tubantia.

Lees meer in Tubantia.

Terug naar nieuws overzicht