Broadcom neemt Symantec Enterprise Security Business over

09-08-2019 | door: Witold Kepinski

Broadcom neemt Symantec Enterprise Security Business over

Broadcom, aanbieder van software, halfgeleiders en infrastructuur, koopt security specialist Symantec voor 10,7 miljard dollar contant. De toevoeging van Symantec enterprise security portfolio moet het aanbod van Broadcom’s infrastructuur software verstevigen.

Hock Tan, president en CEO van Broadcom, meldt: "M&A heeft een centrale rol gespeeld in Broadcom groeistrategie en deze transactie is de volgende logische stap in onze strategie na onze acquisities van Brocade en CA Technologies. Symantec Enterprise Security Business wordt erkend als een gevestigde leider in de groeiende enterprise-beveiligingsruimte en heeft enkele van 's werelds krachtigste verdedigingsoplossingen ontwikkeld die beschermen tegen het huidige veranderende dreigingslandschap en beveiligde gegevens van eindpunt naar cloud. We kijken ernaar uit om onze voetafdruk van bedrijfskritische infrastructuursoftware binnen ons klantenbestand van Global 2000 uit te breiden."

Licenties

Met productlijnen voor eindpuntbeveiliging, webbeveiligingsservices, cloudbeveiliging en preventie van gegevensverlies, Symantec enterprise security business biedt zijn klanten een best-in-class suite van geïntegreerde enterprise security-oplossingen, aldus Tan. Het inzetten Symantec enterprise security suite door Broadcom kanalen zullen zijn gedifferentieerde portefeuille-licentieovereenkomst (PLA)-strategie versterken om klanten aanzienlijke algemene besparingen te bieden, terwijl tegelijkertijd een voorspelbare, terugkerende inkomstenstroom voor haar bedrijf wordt gecreëerd die het rendement voor aandeelhouders zal verhogen zo meldt Tan.

Herbevestigt inkomstenbegeleiding voor het boekjaar 2019

Broadcom heeft ook de omzetverwachtingen voor het boekjaar 2019 bevestigd, dat wordt 22,5 miljard dollar. Er werd 17,5 miljard dollar omzet geboekt met halfgeleideroplossingen en 5 miljard dollar met infrastructuursoftware.

Terug naar nieuws overzicht