HPE ProLiant bereikt indrukwekkende prestaties

14-08-2019 | door: Redactie

HPE ProLiant bereikt indrukwekkende prestaties

Hewlett Packard Enterprise (HPE) beweert een aantal indrukwekkende prestaties te hebben behaald met zijn servers rond performance en efficiency. De prestaties werden bereikt op de nieuwe HPE ProLiant DL325 en HPE ProLiant DL385-servers, die uitgerust zijn met de 2e generatie AMD EPYC-processor.

Met de nieuwe HPE ProLiant DL325- en HPE ProLiant DL385-servers verslaat HPE eerdere records voor virtualisatie. De servers leveren resultaten die de waarde van virtualisatie, cloud, enterprise-infrastructuur en data-intensieve workloads verbeteren. "Klanten hebben behoefte aan workload geoptimaliseerde systemen die nieuwe ervaringen, nieuwe kansen en nieuwe waarde creëren", aldus Justin Hotard, senior vice president en general manager Volume Global Business Unit bij HPE. “Voortbouwend op de innovaties in de HPE ProLiant-productreeks bereiken de nieuwe HPE ProLiant DL325 en HPE ProLiant DL385 met 2e generatie AMD EPYC™-processors een schitterend resultaat voor workloadoptimalisatie, security en automatisering. Daarmee realiseren onze klanten sneller positieve bedrijfsresultaten.”

"De 2e generatie AMD EPYC-processors hebben een nieuwe standaard gezet voor de moderne datacenters met een uistekende performance en architectuur. Dit levert krachtige resultaten op voor een scala aan workloads”, aldus Forrest Norrod, senior vice president en general manager Datacenter en Embedded Solutions Business Group bij AMD. “We zijn enorm trots om onze relatie met HPE, een fundamentele partner voor AMD EPYC, via hun nieuwste platforms voort te zetten. De HPE ProLiant-servers op basis van 2e generatie AMD EPYC-processors zullen het goed doen in de markt en een flinke TCO (total cost of ownership) leveren aan klanten die hun datacenter willen transformeren.”

Nieuwe maatstaf voor virtuele omgevingen
Virtualisatie verhoogt het gebruik van serverresources en verlaagt de operationele kosten zo meldt HPE. Daarom is virtualisatieperformance een belangrijke maatstaf voor de effectiviteit en efficiëntie van cloud en datacenters. De HPE ProLiant DL385 met twee 2e generatie AMD EPYC-processors heeft het vorige wereldrecord voor virtualisatie verbeterd. Dit levert een flexibiliteitsvoordeel op in database provisioning en onderhoud voor cloud-, big data- en IoT-omgevingen. Dankzij deze performance en efficiency kunnen meer workloads op minder servers worden uitgevoerd. Hierdoor worden niet alleen hardware-acquisitie en operationele kosten verlaagd, maar ook softwarekosten als applicaties per processor worden gelicentieerd, zo beweert HPE.

Waarde extraheren uit data
Data is het nieuwe goud in de 21ste eeuw: data levert een schat aan waarde waaruit bedrijven inzichten kunnen genereren om de bedrijfsvoering te verbeteren en de klantervaring te transformeren. Snelle data-analyse om dit vervolgens in waarde om te zetten, vereist uitzonderlijke verwerking, geheugen en I/O-capaciteit. De HPE ProLiant DL325 met single 2e generatie AMD EPYC-processor verovert een plek in memorydata-analyse op Apache Hadoop zo beweert HPE. De nieuwe server is sterk rond 10TB Scaling Factor en 30TB Scaling Factor met performanceverbeteringen zo beweert HPE.

Duurzaamheid stimuleren door meer energie-efficiëntie
Het wereldwijde datacenter-energieverbruik is sinds 2000 met 155 procent gestegen en zal naar verwachting met hetzelfde tempo groeien. De nieuwe HPE ProLiant DL385 met de 2e generatie AMD EPY is nu de zuinigste server met twee processors en drijft de serversefficiency op zo beweert HPE.

HPE zegt dat het klanten gemakkelijk maakt om deze performance en efficiency te bereiken. Workload matching, een standaardfunctie op HPE ProLiant, brengt de expertise van HPE performance engineers in voorgeconfigureerde profielen. Deze profielen optimaliseren automatisch honderden BIOS-instellingencombinaties om serverresources precies af te stemmen op workloadvereisten. Workload matching werd veelvuldig gebruikt om de nieuwe benchmarkresultaten van HPE ProLiant DL325 en HPE ProLiant DL385 te behalen.

360-graden securitybenadering
Cyberaanvallen komen steeds vaker voor en zijn bovendien steeds geavanceerder, aldus HPE. Dit bewijst dat een traditionele ‘perimeter’ securitystrategie niet meer voldoende is. HPE hanteert een holistische 360-graden benadering voor security, waardoor de server wordt bewapend met innovatieve firmwarebescherming, malwaredetectie en firmwareherstelmogelijkheden tot het silicon aan toe zo besluit HPE.
Terug naar nieuws overzicht
Cloud