Brother printers ondersteunen PaperCut voor beheer en beveiliging

15-08-2019 | door: Redactie

Brother printers ondersteunen PaperCut voor beheer en beveiliging

De professionele serie laser- en inkjetmodellen van Brother is zeer geschikt voor bedrijven en organisaties waar de printmanagement software PaperCut wordt gebruikt. PaperCut MF zorgt in combinatie met Brother printers voor meer controle over het printgedrag en de kosten, faciliteert veilig printen van documenten en voorkomt onnodige papierverspilling.

Voor Brother is het beveiligen van documenten al jaren een zeer hoge prioriteit. Met de optie om data te versturen via SSL/TLS encryptie op printers die IPPS en certificaten ondersteunen, kan data voor verzending worden versleuteld en vervolgens op de printer worden gedecodeerd en afgedrukt. Hierdoor is gevoelige data altijd beschermd tijdens de overdracht via het netwerk. Daarnaast biedt Brother talloze beveiligingsopties, zoals Port-based Access Control, IPsec support en SNMPv3, waarmee toegang tot de printer door buitenstaanders kan worden uitgesloten.

SecurePrint+

Er zijn diverse oplossingen voorhanden die ervoor zorgen dat afdrukken op de centrale printer, niet in handen kunnen vallen van onbevoegden. Met Brother SecurePrint+ kunnen printopdrachten na het versturen op de printer alleen worden vrijgegeven via een NFC ID-kaart of een Pincode. Hier kunnen bestaande NFC kaarten die gebruikt worden voor toegang, lunch of andere zaken worden geïntegreerd.

Een andere optie is om printopdrachten vrij te geven via Microsoft® Active Directory of een LDAP database. Voor organisaties die al met Microsoft of LDAP werken kan dit een handige en consistente oplossing zijn. Opdrachten die niet worden afgedrukt door de gebruiker, kunnen na bepaalde tijd worden gewist uit het geheugen.

Slim printen

Met PaperCut MF krijgen organisaties volledige controle en inzicht over het printgedrag. In de praktijk betekent dit dat de printkosten aanzienlijk kunnen worden teruggedrongen. Dankzij follow-me printing kunnen gebruikers via een ID-kaart of login documenten op elke aangesloten printer binnen de organisatie vrijgeven en afdrukken. Dit voorkomt dat afgedrukte documenten mogelijk in verkeerde handen vallen.

PaperCut geeft beheerders de mogelijkheid om specifieke printopties voor individuele gebruikers te autoriseren, of juist uit te sluiten. Dit voorkomt ongewenst gebruik van printers binnen het kantoor. Uiteindelijk geeft PaperCut MF via browser-based admin tools een mooi overzicht van alle printactiviteiten op diverse niveaus, waardoor het voor administratie en management gemakkelijker wordt om kosten te boeken over diverse afdelingen.

 

 

Terug naar nieuws overzicht