VMware aast op overname zusterbedrijf Pivotal Software

16-08-2019 | door: Redactie

VMware aast op overname zusterbedrijf Pivotal Software

VMware en zusterbedrijf Pivotal Software zijn in onderhandeling over een acquisitie. Een jaar of vijf geleden raakte Pivotal Software juist nog meer los van VMware en EMC Corporation (nu Dell EMC). Op dit moment zijn VMware en Pivotal Software voor het overgrote deel in handen van Dell Technologies.

In gesprek over aquisitie 

De bedrijven zeggen in gesprek te zijn over een acquisitie ter waarde van 15 dollar per aandeel. Dat is 80 procent meer dan wat de aandelen van Pivotal Software op de beurs waard zijn, schrijft Silicon Angle. De twee bedrijven brachten het nieuws naar buiten door documenten over de acquisitie in te leveren bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Daarin staat dat Pivotal Software en VMware “overgaan tot onderhandelingen over definitieve overeenkomsten” om alle Class A-aandelen van Pivotal over te nemen.

Mogelijke reden 

Een mogelijke reden dat de twee bedrijven terug bij elkaar komen, is dat Pivotal Software slechte financiële resultaten boekte dit jaar. Het bedrijf had in april 2018 een beursgang, die in eerste instantie vrij goed ging. In juni daalden de aandelen echter hard na teleurstellende resultaten van het eerste kwartaal. Ook werden de omzetverwachtingen voor 2019 toen verlaagd.

Terug naar nieuws overzicht
Software