Leaseplan stopt core Leasing systeem

17-08-2019 | door: Redactie

Leaseplan stopt core Leasing systeem

Leaseplan neemt een 'strategische beslissing' om de ontwikkeling van het core Leasing-systeem te stoppen ten gunste van een Next Generation Digital Architecture. Dit leidt tot een verlies van 92 miljoen euro zo meldt Leaseplan op zijn site. Het FD meldt dat de SAP software bij dit project was betrokken. SAP zegt zelf nauw betrokken te zijn bij het succes van LeasePlan. "LeasePlan is al jaren onze klant en gebruikt onze oplossingen binnen verschillende domeinen zoals leasing, insurance, procurement en finance."

SAP blijft LeasePlan ondersteunen bij de realisatie van hun IT-strategie en -infrastructuur, zo meldt SAP.

Leaseplan meldt: "Dit kwartaal kende een solide groei in onze Car-as-a-Service- en CarNext.com- activiteiten. Het nettoresultaat werd beïnvloed door de investeringsbeslissingen die we namen met betrekking tot onze langetermijninitiatieven voor groei in CarNext.com en de strategische herstructurering van onze IT-architectuur.

De Car-as-a-Service-markt zal naar verwachting de komende 5-10 jaar aanzienlijk groeien als gevolg van de megatrend van "autobezit naar mobiliteit als een service". Om deze nieuwe mobiliteitsdiensten aan miljoenen klanten te kunnen leveren, hebben we een bedrijfsmodel nodig dat volledig digitaal is, wat betekent dat digitale diensten worden geleverd tegen digitale kostenniveaus en gebruik wordt gemaakt van onze rijke gegevensbronnen via AI-technologieën. Dit vereist een digitale architectuur die flexibel, schaalbaar en aanpasbaar is aan nieuwe opkomende digitale platforms en digitale technologieën. Traditionele procesgeoriënteerde IT-architecturen zijn niet geschikt voor het doel in de digitale wereld en daarom hebben we de strategische beslissing genomen om de ontwikkeling van ons Core Leasing System te stoppen ten gunste van een meer dynamische en modulaire Next Generation Digital Architecture.

We zijn ook doorgegaan met het verhogen van onze investeringen in CarNext.com omdat het zijn marketingactiviteiten uitbreidt ter ondersteuning van het toenemende aantal voertuigen dat via zijn marktplaats wordt verkocht. Als zodanig zijn we bijzonder verheugd te zien dat CarNext.com sterk blijft groeien en met succes het volume voertuigen van derden dat via zijn digitale marktplaats wordt verkocht, verhoogt."

Concreet betekent dit dat de samenwerking tussen SAP en Leaseplan in stand blijft. Het komt er eigenlijk op neer dat Nederland een andere koers gaat varen dan Australië waar de implementatie wel succesvol is afgerond. SAP zegt zelf nauw betrokken te zijn bij het succes van LeasePlan zo meldt het in een statement: "LeasePlan is al jaren onze klant en gebruikt onze oplossingen binnen verschillende domeinen zoals leasing, insurance, procurement en finance."

Terug naar nieuws overzicht
Software