Dell Technologies en AT&T werken samen aan Open Source Edge Computing en 5G-software-infrastructuur

16-08-2019 | door: Redactie

Dell Technologies en AT&T werken samen aan Open Source Edge Computing en 5G-software-infrastructuur

Dell Technologies en AT&T werken samen aan de ontwikkeling van open infrastructuurtechnologie voor de nieuwe generatie network edge die service providers nodig hebben ter ondersteuning van nieuwe use cases en diensten in de cloud-georiënteerde 5G-wereld. 

5G is niet zomaar een evolutie van 4G. 5G staat voor een enorme transformatie. Het vereist nieuwe, gedistribueerde architectuur die gebruikmaken van software-defined en open infrastructuur voor het automatiseren van de delivery en het beheer van mobiele diensten en nieuwe, door analytics gedreven, telemetrie die zorgt voor consistente service levels.

Het doel van edge computing is om compute dichter bij de eindgebruiker en applicaties te brengen, waardoor een low latency-omgeving ontstaat voor een nieuw soort cloud-native applicaties. Door het combineren van 5G en edge breidt de cloud zich uit verder dan de traditionele fixed hardware voor het leveren van meer dynamische, flexibele edge computing, storage en netwerkoplossingen op grote schaal. Communication Service Providers hebben behoefte aan open, gevalideerde architecturen op basis van industriestandaarden, gecombineerd met software-defined networking (SDN), network function virtualization (NFV), cloud native applicaties  en Multi-access edge computing (MEC).

Het volledige, Engelstalige persbericht over deze samenwerking is te vinden via deze link.

Terug naar nieuws overzicht