Keysight treedt toe tot 6G Flagship Program

19-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Keysight treedt toe tot 6G Flagship Program

Het Amerikaanse Keysight treedt toe tot het 6G Flagship Program. Dit programma richt zich op de ontwikkeling van geavanceerde draadloze communicatie die de opvolger moet worden van 5G.

6G technologie moet de digitalisering van economieën en gemeenschappen versnellen. Het 6G Flagship Program wordt geleid door de Finse Universiteit van Oulu en gesteund door de Academy of Finland. Ondanks dat 5G nog niet op grote schaal is uitgerold, werkt de organisatie nu al aan de opvolger van deze technologie: 6G. Het 6G Flagship Program heeft een looptijd van acht jaar en heeft als visie een maatschappij die in 2030 datagedreven is en wordt ondersteund door nagenoeg directe en onbeperkte draadloze connectiviteit.

Grenzen van toepassingen verleggen

"We zijn verheugd toe te treden tot het 6G Flagship Program als één van de founding members om baanbrekend 6G onderzoek te starten", zegt Satish Dhanasekaran, senior vice president van Keysight en president van Keysight’s Communications Solutions Group. "Het programma is de start van een nieuw tijdperk van draadloze technologie die de grenzen van toepassingen met een hoge snelheid en bandbreedte verlegt. Als de enige test- en meetleverancier die is uitgenodigd om deel te nemen aan het programma, toont Keysight de unieke rol die het speelt in het oplossen van ontwerpuitdagingen in voorbereiding op een technologiegolf."

Keysight gaat het programma helpen zijn doelen te realiseren door bij te dragen aan onderzoek en een brede reeks ontwerpsoftware en -hardware voor simulaties en validatie beschikbaar te stellen. Het gaat hierbij onder meer om het ondersteunen van de industrie in het afronden van het omarmen van 5G in verticale markten, het ontwikkelen van fundamentele technologieën die nodig zijn om 6G mogelijk te maken zoals kunstmatige intelligentie en intelligente gebruikersinterface, en het versnellen van digitalisering in de samenleving.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility