BT overweegt verkoop van Nederlandse breedbandinfrastructuur

19-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

BT overweegt verkoop van Nederlandse breedbandinfrastructuur

BT wil zijn breedbandinfrastructuur en mediatorens in Nederland te koop zetten. De assets zijn onderdeel van de Global Services-divisie van BT en zijn naar schatting 100 miljoen Britse pond, zo'n 109 miljoen euro, waard.

Dit meldt The Sunday Times. De stap is naar verluid onderdeel van een omvangrijk programma binnen BT gericht op het terugringen van kosten en afslanken van het bedrijf. De nieuwe topman Philip Jansen van BT wil de focus van het bedrijf meer leggen op het aanbieden van supersnelle breedbandverbindingen in het Verenigd Koninkrijk.

Activiteiten verkopen

Om dit mogelijk te maken wil topman Philip Jansen verschillende activiteiten van de Global Services-divisies verkopen. Het gaat hierbij onder meer om activiteiten van Global Services in Ierland, Latijns-Amerika, Spanje en dus ook Nederland. Jansen benadrukt dat BT zich niet volledig uit deze landen wil terugtrekken. Ook de Tikit divisie gericht op juridische software moet worden verkocht.

BT kondigde vorige week al aan zich terug te trekken van de New York Stock Exchange en zich af te melden bij de US Securities and Exchange Commission (SEC). Met deze stap wil het bedrijf naar eigen zeggen rapportagekosten en -complexiteit terugdringen. Eerder dit jaar verkocht BT ook al zijn hoofdkantoor in Londen, die 209 miljoen pond opleverde. Ook verkocht het bedrijf zijn fleet management business.

Terug naar nieuws overzicht