TomTom richt AI Summer School op voor datawetenschappers

19-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

TomTom richt AI Summer School op voor datawetenschappers

TomTom richt een AI Summer School op voor de aankomende generatie datawetenschappers. In samenwerking met de Amsterdam Business School en docenten van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam geeft TomTom deze zomer jonge talenten met een master- en PhD-achtergrond de kans om hun kennis over locatietechnologie en Artificial Intelligence (AI) te verbreden. De opleiding is specifiek gericht op de uitvoering van geospatiale data-analyse en de datatechniek achter autonoom rijden.

Nog altijd is de vraag in Nederland naar afgestudeerden met een technische achtergrond groter dan het aanbod. Daarnaast gaan de ontwikkelingen op technologisch gebied zo snel, dat het voor veel van de huidige opleidingen een grote uitdaging is om het curriculum voortdurend bij te werken. Met dit initiatief wil TomTom de nieuwe generatie dataspecialisten klaarstomen voor de arbeidsmarkt.

Kennismaken met TomTom

Volgens Arne-Christian van der Tang, TomTom's Chief Human Resources Officer, biedt de AI Summer School studenten de mogelijkheid de juiste kennis te vergaren en onderwijs te krijgen van een specialist op het gebied van data en AI, zoals TomTom. "De rol van data science en AI wordt steeds groter in de maatschappij, maar ook zeker in het bedrijfsleven. De snelheid waarop deze technieken zich ontwikkelen zijn voor opleidingen nauwelijks bij te benen, terwijl de vraag naar kundige experts groeit. Met de AI Summer School geven we studenten de kans om alvast kennis te maken met de topics waar we binnen TomTom op focussen. Bovendien bieden we de beste studenten een stage of afstudeerplek aan, met uitzicht op een baan."

Marc Salomon, Dean van de Universiteit van Amsterdam Business School, is zeer enthousiast over de samenwerking met TomTom. "Ik heb zelf vroeger toen ik mijn proefschrift schreef ook aan een Summer School rond een innovatief onderwerp meegedaan en het was een van de meest motiverende ervaringen uit mijn hele studietijd. Het is leuk en belangrijk dat wij onze studenten dit soort mogelijkheden kunnen blijven bieden."

Selectie van studenten

TomTom heeft meer dan driehonderd aanmeldingen gehad van zowel studenten als PhD-kandidaten. De beste aanmeldingen zijn begin juli geselecteerd en zullen van 26 tot en met 30 augustus deelnemen aan het opleidingstraject.

Terug naar nieuws overzicht