Microsoft koopt Java workload specialist jClarity

20-08-2019 | door: Redactie

Microsoft koopt Java workload specialist jClarity

Microsoft kondigt de acquisitie aan van jClarity, de belangrijkste medewerker van het AdoptOpenJDK-project, om hun voortdurende bijdragen aan open source te ondersteunen en tegelijkertijd de prestaties voor Java-workloads op Azure te verbeteren zo meldt het bedrijf.

Microsoft meldt: "Het team, gevormd door Java-kampioenen en datawetenschappers met bewezen expertise in datagedreven Java Virtual Machine (JVM) -optimalisaties, zal teams bij Microsoft helpen vooruitgang te boeken op het Java-platform. Bij Microsoft zijn we ervan overtuigd dat we meer kunnen doen voor onze klanten door samen te werken met de Java-gemeenschap. Het jClarity-team zal, met de steun van Microsoft, blijven samenwerken met de OpenJDK-gemeenschap en het Java-ecosysteem om de voortgang van het platform te bevorderen.

In de afgelopen jaren is het gebruik van Java door Microsoft gegroeid en omvat nu meerdere grootschalige implementaties, zoals Azure HDInsight en Minecraft. Bovendien hebben Microsoft-klanten zoals Adobe, Daimler en Société Générale hun Java-productieworkloads naar Azure gebracht. Met meer dan de helft van de computerbelasting op Linux, is Azure een geweldig platform voor open source geworden, en dat geldt zeker ook voor Java.

Het jClarity-team bestaat uit JVM-experts die hun klanten hebben geholpen hun Java-toepassingen te optimaliseren en tegelijkertijd leiderschap en ondersteuning bieden binnen de open source-community van Java. Voor ons is dit de perfecte match. De relatie met dit team is niet nieuw: sinds juni 2018 heeft Microsoft het AdoptOpenJDK-project gesponsord om te helpen bij het bouwen van binaries van OpenJDK voor verschillende platforms, waaronder Linux en Windows.

Microsoft Azure en jClarity-ingenieurs zullen samenwerken om van Azure een beter platform voor onze Java-klanten en interne teams te maken, waardoor de ervaring en prestaties van het platform voor Java-ontwikkelaars en eindgebruikers worden verbeterd."

Terug naar nieuws overzicht
Software