Evalan gaat samenwerking aan voor access control management

20-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Evalan gaat samenwerking aan voor access control management

Het Nederlandse IoT-bedrijf Evalan is een samenwerking aangegaan met het Tsjechische bedrijf IMA voor het gezamenlijk ontwikkelen van access control management. Deze samenwerking, onder de naam SACON, vindt plaats in het kader van het EUREKA-programma van de Europese Commissie. De basis voor de samenwerking ligt in de integratie van het IMA access control system met de smart building oplossingen van Evalan.

In deze samenwerking worden drie ontwikkelingen gerealiseerd. De eerste ontwikkeling is de creatie van nauwkeurige lokalisatietechnologie die mogelijk wordt door de combinatie van de twee systemen. De tweede maakt de energievoorziening in het access control systeem volledig energieneutraal door het systeem zelf energie te laten opwekken. De Tsjechische Technische Universiteit (CVUT) in Praag is als derde consortiumpartner nauw betrokken bij de ontwikkeling hiervan. Het integreren van de object recognition software van Evalan (SmartEagle) met de software van IMA is de derde ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat gedetecteerd kan worden hoeveel mensen door een deur gaan. Hiermee wordt eveneens de veiligheid vergroot.

Energieneutrale toepassing

De combinatie van deze systemen creëert een energieneutrale toepassing die geen gebruikersinterventie vereist voor het openen van deuren. De oplossing voldoet aan de hoogste eisen voor toegangsbeheer. De handsfree toegang zorgt voor meer gemak en een grotere doorstroomsnelheid bij drukbezochte gebouwen, maar kan ook essentieel zijn voor medische of chemische omgevingen waar schone handen van levensbelang kunnen zijn. Ook binnen zorginstellingen zal deze oplossing een uitkomst bieden voor mensen die moeite hebben met het zelfstandig openen van sloten.

Geografische uitbreiding

De technologie van IMA zijn onder meer populair in Midden- en Oost-Europese landen als Servië, Polen en Tsjechië. De belangrijkste afzetmarkt voor Evalan is echter West-Europa. Behalve in Nederland zijn de producten van Evalan te vinden in Spanje, Italië, Zwitserland en Frankrijk. Door de technologieën te combineren en intensief samen te werken wordt voor beide bedrijven een geografische uitbreiding mogelijk.

"Wij werken al jaren met veel plezier samen met IMA en we zijn dan ook erg blij dat we nu deze stap kunnen zetten. We verwachten veel innovatieve systemen te gaan ontwikkelen voor zowel de West- als de Oost-Europese markt", aldus Jaap Kautz, development engineer bij Evalan. Karel Kalivoda, projectmanager bij IMA, zegt: "Projecten zoals SACON zijn cruciaal voor nauwere samenwerking tussen vakkundige partners, resulterend in nieuwe en zeer innovatieve producten. We zijn blij dat we met Evalan en CVUT kunnen werken aan deze producten die van groot voordeel zijn voor klanten in heel Europa."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security