Wouter Hoeffnagel - 21 augustus 2019

Dell en Alienware presenteren nieuwe gaming hardware

Dell en Alienware presenteren nieuwe gaming hardware image

Dell en Alienware tonen op de 11e editie van de jaarlijkse Gamescom-beurs nieuwe technologie om tegemoet te komen aan de eisen van zowel die-hard als regelmatige gamers. Het gaat om laptops, desktops, monitors, headsets, toetsenborden en gaming-muizen.

Alienware Aurora met Legend Industrial Design

Begin dit jaar op CES introduceerde Alienware een nieuwe designidentiteit: Alienware Legend. De nieuwe Alienware Aurora brengt het Legend-design voor het eerst naar een desktop. Alienware's nieuwe Legend industrial design kreeg onderscheidingen op basis van de combinatie van design innovaties en hoge prestaties.

De nieuwe Alienware Aurora introduceert een nieuwe vorm van behuizing voor deze mid-tower klassieker, terwijl het Legend design een nog compactere vorm biedt van de dunne en lichte laptops van Alienware. De systemen zijn voorzien van onder meer de nieuwste 9e generatie Intel Core Processors, grafische kaarten van NVIDIA GeForce en een verbeterde luchtcirculatie. Upgradeopties zonder tools bieden een lange levensduur en duurzame prestaties. De Alienware Aurora Legend Design is beschikbaar vanaf 10 september voor een adviesprijs vanaf $969,99.

Eerste G-serie Dell G5 desktop

Voor nieuwe pc-gamer en voor gamers die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke oplossing, is de nieuwste Dell G5 Desktop beschikbaar. Deze Dell G5 desktop is ontworpen om gamers voldoende processorkracht, graphics en features te bieden in een compacte vorm die gemakkelijk te upgraden is. Het systeem is leverbaar met tot i9 K-serie CPU's en VR-compatibele NVIDIA GeForce GTX en RTX of AMD Radeon GPU's. De interne opslagruimte uitbreiden of upgraden is eenvoudig en zonder tools mogelijk.

Optioneel kan je de G5 gaming desktop uitrusten met blauw led-licht en een doorzichtig zijpaneel. Beschikbaar vanaf 20 augustus voor een adviesprijs vanaf $749,00.

55-inch OLED-gamingmonitor (AW5520QF)

De nieuwste mijlpaal van Alienware is 's werelds eerste 55-inch OLED-gamingmonitor en de introductie van snelle IPS-technologie (in-plane switching) met het nieuwe Legend industrial design aan zijn line-up van gaming monitors. De Alienware 55 OLED-gamingmonitor (AW5520QF) is een breedbeeldscherm met Oled-beeldkwaliteit. Met het nieuwe Legend-ontwerp biedt de Alienware 55 OLED-gaming monitor een 120Hz variabele verversingssnelheid, responstijd van 0,5 ms en lage latentie. De kleurnauwkeurigheid en -diepte met 98,5% DCI-P3 kleurdekking laat gamers de kleuren ervaren zoals de spelontwikkelaar het bedoeld heeft.

Met de scherpe 4k UHD-resolutie kun je dichtbij zitten voor intens gamen of verder van het scherm af voor een meer casual ervaring. De AMD Radeon FreeSync minimaliseert grafische vervormingen en zorgt voor vloeiende en stabiele beelden. De game-ervaring kan worden aangepast met behulp van AlienFX-verlichting, een gaming-centric on-screen display (OSD) en een afstandsbediening, of de monitor nu op een bureau of aan de muur bevestigd is (met de meegeleverde VESA-muurbeugel adapter). Voor een betere audiobeleving – helderheid en nauwkeurigheid – zijn de ingebouwde luidsprekers afgestemd met Waves MaxxAudio. De schermen zijn beschikbaar vanaf 30 september voor een adviesprijs vanaf $3.999,99.

Alienware 34 Curved Gaming Monitor (AW3420DW)

Gamers zitten als het ware midden in de game dankzij het 1900R gebogen scherm met een 21:9 WQHD-breedbeeldresolutie. Alienware's eerste 34-inch WQHD 120Hz gebogen gaming monitor met snelle IPS responstijd en IPS Nano Color-technologie3 biedt 98% DCI-P3 kleurdekking, naast een 120Hz verversingssnelheid met NVIDIA G-SYNC display technologie die voor vloeiende en realistische beelden zorgt. Zowel de snelheid als beelden van hoge kwaliteit worden mogelijk gemaakt door de nieuwe IPS-technologie die zorgt voor een snelle respons, naast de bekende voordelen van IPS zoals een hoge kleurnauwkeurigheid en brede kijkhoek. De monitor beschikt ook over AlienFX-verlichting met vier aanpasbare zones, gaming-centrisch OSD en is in hoogte verstelbaar. Beschikbaar vanaf 28 augustus voor een adviesprijs vanaf $1.499,99.

Alienware 27 Gaming Monitor (AW2720HF)

Bij deze monitor draait het helemaal om snelheid. De monitor is voorzien van nieuwe snelle IPS-technologie, een 240Hz verversingssnelheid en een responstijd van 1 ms met AMD Radeon FreeSync. De native FHD-resolutie zorgt voor scherpere afbeeldingen voor games met 1080p, terwijl IPS een brede kijkhoek en 99% sRGB-dekking biedt. De monitor wordt eveneens geleverd met AlienFX-verlichting, een verstelbare schermsteun en een game-centric OSD. Beschikbaar vanaf 17 september van adviesprijs vanaf $599,99.

Dell 32 Curved Gaming Monitor (S3220DGF)

Dit gebogen scherm (1800R) vergroot het gezichtsveld van de speler en geeft hem een panoramisch perspectief. Het scherm biedt een verversingssnelheid tot 165Hz. Ook kunnen gebruikers tot 77% meer on-screen game content zien met de QHD-resolutie (in vergelijking met FHD). De AMD Radeon FreeSync 2 HDR-technologie biedt een hoog dynamisch bereik met lage latentie en levensechte beelden met levendige kleuren door VESA Display HDRTM 400 en > 90% DCI-P3 kleurdekking. Beschikbaar vanaf 25 september voor een adviesprijs vanaf $599,99.

Nieuwe Alienware-accessoires

Alienware introduceert een nieuw assortiment accessoires met Legend industrial design vormgeving. Nieuw is onder meer het Alienware Low-Profile RGB mechanisch gaming toetsenbord (AW510K). Het toetsenbord is voorzien van de nieuwste generatie Cherry MX Low Profile Red toetsen. Het is ontworpen voor game-centric personalisatie met volledig programmeerbare toetsen, speciale audiobediening en keuze uit 16,8 miljoen AlienFX RGB-kleuren per toets. Beschikbaar vanaf 20 augustus voor een adviesprijs vanaf $159,99.

Alienware mechanisch gaming toetsenbord (AW310K)

Dit toetsenbord biedt alles wat een gamer nodig heeft, met onder meer Cherry MX RED toetsen met witte verlichte toetsen. Deze toetsen zijn volledig programmeerbaar voor macro's, specifieke commando's en speciale audiobediening. Dit gaming toetsenbord is gebouwd om lang mee te gaan. Beschikbaar vanaf 20 augustus voor een adviesprijs vanaf $99,99.

Alienware gaming muis, draadloos of met draad (AW610M)

Deze draadloze gaming muis biedt gamers een batterijduur van maximaal 350 uur na één keer opladen. Naast een 1000Hz polling rate (elke milliseconde communiceert deze met de pc) heeft deze muis een Alienware 16.000 DPI-sensor voor meer nauwkeurigheid. Verder kun je de muis zelf personaliseren met het verstelbare scroll wiel, 7 compleet programmeerbare knoppen en 16,8 miljoen AlienFX RGB-kleuren. Beschikbaar vanaf 20 augustus voor een adviesprijs vanaf $99,99.

Alienware RGB-gaming muis (AW510M)

Deze veelzijdige muis heeft 10 volledig programmeerbare knoppen, een geoptimaliseerde lay-out van de knoppen aan de zijkant en een op maat instelbaar scroll wiel voor alle gamegenres. Ook deze nuis is voorzien van een Alienware 16.000 DPI-sensor en biedt de mogelijkheid de muis te personaliseren met 16,8 miljoen AlienFX RGB-kleuren. Beschikbaar vanaf 20 augustus voor een adviesprijs vanaf $74,99.

Alienware Wireless gaming muis (AW310M)

De AW310M is een full-sized draadloos model voor gamers. De muis is uitgerust met zes volledig programmeerbare knoppen en biedt tot bijna 300 uur gaming plezier op een enkele AA-batterij. Deze muis heeft een aangepaste Alienware 12.000 DPI Alienware-sensor en het kenmerkende Alienware design van deze muis maakt hem geschikt voor de meeste handgroottes en gebruiksstijlen. Beschikbaar vanaf 20 augustus voor een adviesprijs vanaf $62,99.

Alienware Arena 10-jarig jubileum

Toen het in 2009 werd gelanceerd, diende Alienware Arena als een website voor de community, gericht op toernooien voor wedstrijdtitels. Omdat de Alienware community het afgelopen decennium is uitgegroeid tot meer dan 7 miljoen leden wereldwijd, hebben Dell en Alienware de content en features op de site ook uitgebreid – van een portaal voor live gestreamde op Alienware TV tot het Alienware Rewards Points Loyalty Program en talloze wedstrijden.

Alienware Arena wordt op 19 augustus opnieuw gelanceerd en krijgt een nieuw design dat beter aansluit bij de Alienware esthetiek, met side-scrolling items en een verbeterde mobiele ervaring. Naast bonussen voor wie dagelijks inlogt en wekelijkse promoties, zijn er nieuwe manieren om Alienware Reward Points te verdienen, exclusieve opties voor persoonlijke aanpassingen, en unieke content van spelontwikkelaars. Verbeterde fora om sneller berichten te plaatsen, een nieuw beheer van je 'Vrienden', nieuws voor 'alles over gaming' bij Dell en – trouw aan de oorspronkelijke missie – nieuwe communitytoernooien.

Vanaf 19 augustus (17:30 uur) kunnen gamers die lid worden/zijn van de Alienware Arena een code claimen voor een maandlidmaatschap voor Xbox Game Pass voor pc (Beta) op het Giveaways-gedeelte van de website. Met Xbox Game Pass voor pc kun je de 'Gears 5' op dezelfde dag dat deze gelanceerd wordt (10 september) spelen. Of ontdek de Halo-saga opnieuw met 'Halo: The Master Chief Collection'. Xbox Game Pass voor pc geeft je toegang tot een bibliotheek met meer dan 100 games van hoge kwaliteit op Windows 10, nieuwe games worden constant toegevoegd.

Dell & Alienware op Gamescom

Dell en Alienware presenteren hun nieuwe gamingportfolio – van desktops tot monitors en accesoires – op Gamescom 2019 in Hall 2, C-059 en Hall 7, B-030.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!