Wouter Hoeffnagel - 21 augustus 2019

NetApp breidt EF-serie storage arrays uit met middelgrote EF600

NetApp introduceert de NetApp EF600-storage-array. De EF600 is een end-to-end middelgrote NVMe-array, die sneller toegang tot data biedt en bedrijven in staat stelt snel tot nieuwe inzichten te komen als het gaat om prestatiegevoelige workloads.

Organisaties willen de snelheid en het reactievermogen verbeteren van applicaties die ze gebruiken voor hun belangrijkste bedrijfsprocessen. Omdat de performance van applicaties aan de basis ligt van time-to-market, omzet en klanttevredenheid, is het essentieel dat bedrijven op de hoogste niveaus opereren met maximale efficiëntie. De end-to-end NVMe EF600-array verdubbelt de prestaties van de all-flash-arrays die op dit moment verkrijgbaar zijn en gebruikmaken van het SAS-protocol (serial-attached SCSI). Deze nieuwe technologie stelt bedrijven – die steeds vaker overstappen op flash – in staat om write-IOPS en read/write-doorvoer te versnellen met een end-to-end NVMe-storagesysteem dat speciaal ontwikkeld is voor high-performance computing-workloads (HPC).

'NVMe-protocol versnelt toegang tot data'

"De storagemarkt stapt momenteel over van het SAS- naar het NVMe-protocol, wat de toegang tot data enorm versnelt", zegt Tim Stammers, senior analist bij 451 Research. "Traditionele storagesystemen benutten echter niet ten volste de performance van NVMe vanwege latency’s van hun belangrijkste controllers. De E-seriesystemen van NetApp zijn ontwikkeld als oplossing voor dit architectuurprobleem en worden al breed ingezet voor prestatiegevoelige applicaties. De EF600 bepaalt een nieuw niveau van performance voor de E-serie doordat hij end-to-end support voor NVMe biedt. IT-organisaties zouden deze storage-array moeten overwegen als ze supersnelle storage willen voor analytics en andere data-intensieve applicaties."

"Waarde en inzichten snel en betrouwbaar verkrijgen uit een verscheidenheid aan verschillende workloadomgevingen kan organisaties helpen zich te onderscheiden van hun concurrenten en hun time-to-market versnellen", zegt Robin Huber, vicepresident en general manager van de E-serie bij NetApp. "De EF600 helpt klanten waarde uit hun data te halen en snel inzichten te verkrijgen die voorheen onrealistisch waren voor prestatiegevoelige workloads als Oracle-databases, realtime analytics en high-performance computing-applicaties boven op een parallel BeeGFS-bestandssysteem."

De EF600-all-flash-array levert twee miljoen aanhoudende IOPS, responstijden van minder dan 100 microseconden en 44 GBps aan doorvoer. Met de eenvoud van de array, het modulaire ontwerp en eenvoudige beheertools is het eenvoudig om de EF600 op te schalen zonder het beheer complexer te maken.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!