Amazon Web Services verwerkt record aan traffic op Prime Day

22-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Amazon Web Services verwerkt record aan traffic op Prime Day

Amazon Web Services (AWS) meldt drie tools te hebben ingezet om de recordvolumes van traffic en verkopen op Prime Day te ondersteunen. Het gaat om Amazon Prime Video Infrastructure, AWS Cloud Database Services en Amazon Elastic Compute Cloud.

Amazon Prime Video-infrastructuur

Amazon Prime-leden konden het tweede Prime Day-concert (gepresenteerd door Amazon Music) op 10 juli 2019 live bijwonen, met 10-maal Grammy-winnaar Taylor Swift als headline. Op het evenement traden ook Dua Lipa, SZA en Becky G op.

De live-uitzending was te volgen in meer dan 200 landen, wat volgens AWS aanzienlijke planning en infrastructuur vereiste. Amazon Prime Video-teams gebruikten verschillende AWS-mediaservices, waaronder AWS Elemental MediaPackage en AWS Elemental MediaLive om de levering te coderen en te verpakken.

Database Services in de AWS Cloud

Een combinatie van NoSQL en relationele databases werd gebruikt om een hoge beschikbaarheid en consistente prestaties te leveren tijdens Prime Day:

Amazon DynamoDB die meerdere sites en systemen met veel verkeer ondersteunt, waaronder Alexa, Amazon.com-sites en 442 Amazon-verwerkingscentra. Tijdens de 48 uur van Prime Day deden deze bronnen 7,11 biljoen aanroepen naar de DynamoDB API, met een piek van 45,4 miljoen zoekopdrachten per seconde.

Amazon Aurora, die ook Amazon's netwerk van uitvoeringscentra ondersteunt. Tijdens Prime Day hebben 1.900 databases 148 miljard transacties verwerkt, 609 TB aan gegevens opgeslagen en 306 TB aan gegevens overgedragen.

Amazon Elastic Compute Cloud Infrastructure (EC2)

Prime Day 2019 vertrouwde ook op meerdere EC2-instanties. De interne schaalmaat voor deze instanties staat bekend als het serverequivalent; Prime Day begon met 372K-serverequivalenten en bereikte 426K tijdens piekverkeer.

Deze EC2-exemplaren hebben veel EBS-volumes (Elastic Block Store) gebruikt. Het team voegde 63 petabytes extra opslag toe voorafgaand aan van Prime Day; op een dag verwerkte de vloot 2,1 duizend aanvragen en bracht 185 petabytes aan gegevens over.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud