T-Mobile ondersteunt eSIM

22-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

T-Mobile ondersteunt eSIM

T-Mobile introduceert eSIM, wat staat voor embedded sim. eSIM is een elektronisch ingebouwde simkaart die in steeds meer verschillende apparaten zoals smartphones en tablets wordt ingebouwd. eSIM maakt onder andere een dual sim-functionaliteit mogelijk.

Met de dual sim maken klanten gebruik van verschillende abonnementen op één toestel, zonder te wisselen van simkaart. Dit maakt het eenvoudiger om één mobiele telefoon zowel zakelijk als privé te gebruiken. Deze dual sim functionaliteit was eerder alleen mogelijk op mobiele telefoons waarin twee losse simkaarten naast elkaar geplaatst worden. Apple brengt daar met eSIM in iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max verandering in. Deze ingebouwde simkaart maakt het mogelijk om zonder extra losse simkaart op twee nummers tegelijkertijd bereikbaar te zijn. T-Mobile ondersteunt als eerste Nederlandse provider eSIM op de toestellen die daarvoor geschikt zijn.

eSIM profiel

De traditionele simkaart is een aparte kaart die klanten van hun mobiele provider krijgen en in hun mobiele telefoon plaatsen om een abonnement te gebruiken. Die simkaart is door de jaren heen steeds kleiner geworden, maar is altijd een apart plastic kaartje gebleven. De nieuwe eSIM is ingebouwd in het apparaat zelf en de gegevensbestanden van de provider worden met een eSIM-profiel door het scannen van een QR code gedownload op de eSIM. Het eSIM-profiel bevat specifieke SIM-gegevensbestanden met netwerkinformatie van de provider en maakt identificatie binnen het netwerk mogelijk. Dit maakt de traditionele simkaart overbodig.

Naar verwachting ondersteunt een groot deel van de toestellen die de komende jaren op de markt komen, zowel een traditionele simkaart als een eSIM. Leo Hensen, directeur marketing T-Mobile: "Ik ben er trots op dat T-Mobile als eerste Nederlandse provider de eSIM beschikbaar maakt. eSIM is de toekomst en zo bieden we onze klanten de mogelijkheid om nóg meer uit hun iPhone te halen, door onder meer een zakelijk en privé abonnement op één iPhone te gebruiken. Zo laten wij hen maximaal profiteren van de mogelijkheden van nu."

Apple Watch Cellular

Op dit moment experimenteert T-Mobile met de Apple Watch Cellular. Een Apple Watch Cellular maakt zelfstandig gebruik van het mobiele netwerk mogelijk; een verbinding met een iPhone is hiervoor niet langer noodzakelijk. Dit maakt het mogelijk om zonder iPhone de deur uit te gaan en toch telefonisch bereikbaar te zijn op de Apple Watch. Met de introductie van eSIM wil T-Mobile een eerste stap zetten in de technologische ondersteuning die noodzakelijk is voor de Apple Watch Cellular. Tisha van Lammeren, directeur consumentenmarkt T-Mobile: "Wij vinden het ontzettend belangrijk om blijvend te innoveren en limieten te doorbreken. Dat T-Mobile als eerste en enige Nederlandse provider eSIM introduceert en actief experimenteert met toepassingen daarvan, past precies binnen de koers die wij varen."

Terug naar nieuws overzicht
Mobility