WhatsApp wil digitale betalingsdienst in Indonesië lanceren
22-08-2019 | door: Redactie

WhatsApp wil digitale betalingsdienst in Indonesië lanceren

WhatsApp, de mobiele berichtendienst van Facebook, zou naar verluidt van plan zijn om een digitale betalingsdienst te lanceren in Indonesië. Dat meldt Reuters op 20 augustus.

Indonesië zou het tweede land ter wereld zijn, na India, waar WhatsApp een digitale betalingsdienst lanceert. In tegenstelling tot India, waar het een peer-to-peer systeem wil invoeren, zal WhatsApp in Indonesië alleen fungeren als een platform vanwege lokale regelgeving.

Interne bronnen zouden aan Reuters hebben verteld dat WhatsApp in gesprek is met meerdere Indonesische betalingsverwerkers zoals Go-Jek, DANA, OVO en de staatsbank Mandiri omtrent de digitale betalingsdienst.

Indonesië is de grootste economie in Zuidoost-Azië en is met 100 miljoen gebruikers een van de top vijf grootste markten wereldwijd voor WhatsApp. Verder meldt Reuters dat de lancering in Indonesië in de toekomst als model gebruikt kan worden voor andere landen om lokale regelgeving die buitenlandse digitale portefeuilles verbiedt te omzeilen.

Het plan zal naar alle waarschijnlijkheid zijn om uiteindelijk Calibra, de cryptocurrency wallet van Facebook, op WhatsApp uit te brengen en vervolgens daarop de cryptocurrency Libra zelf. Dat zal echter niet voor India gelden dat momenteel een verbod op cryptocurrencies hanteert.

Facebook waarschuwde eind vorige maand dat de stablecoin Libra wellicht niet top tijd of zelfs nooit uit zal komen. Het project ontving deze zomer veel kritiek vanuit overheden, banken en toezichthouders.

De Amerikaanse kleinhandel gigant Walmart zou ook bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen stablecoin die lijkt op Libra. Ook Cryptocurrency exchange Binance kondigde onlangs aan dat het tevens bezig is met ontwikkeling van een eigen stablecoin-project, genaamd Venus.

Maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om Davids laatste column te lezen!

Auteur: Kevin Schijven. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility