Rechter: Gebruik simkaart Tele2 in 4G-hotspot is toegestaan

22-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Rechter: Gebruik simkaart Tele2 in 4G-hotspot is toegestaan

Klanten van Tele2 mogen een prepaid-kaart die onderdeel uitmaakt van een sim-onlyabonnementen ook in een mobiele hotspot gebruiken. Een dergelijke hotspot maakt het mogelijk meerdere apparaten met het 4G-netwerk te verbinden.

Dit oordeelt de rechtbank in Noord-Holland in een rechtszaak tussen Tele2 en een klant. De klant gebruikte zijn simkaart in een hotspot en koppelde op deze manier meerdere apparaten aan het 4G-netwerk van Tele2. Begin 2018 kreeg hij van de provider de waarschuwing hiermee te stoppen, aangezien het gebruik van een simkaart alleen zou zijn toegestaan in een telefoon.

Contract ontbonden

Toen de klant na deze waarschuwing zijn activiteiten niet staakte, ontbondt Tele2 het contract voortijdig. Daarnaast probeerde de provider de abonnementenkosten van enkele honderden euro's op de klant te verhalen.

De rechter gaat niet mee in de redenering van Tele2 en stelt dat een sim-onlyabonnementen, dat zonder telefoon wordt geleverd, ook met andere apparaten mag worden gebruikt. In de voorwaarden van Tele2 wordt niet vermeld dat dit specifiek een smartphone moet zijn. De klant hoeft de abonnementenkosten dan ook niet aan Tele2 te betalen. Tele2 moet daarnaast 100 euro aan de klant betalen om proceskosten te dekken.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility