Dell brengt ‘zero-footprint’ PC OptiPlex 7070 Ultra op de markt

22-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Dell brengt ‘zero-footprint’ PC OptiPlex 7070 Ultra op de markt

Dell Technologies introduceert de nieuwe OptiPlex 7070 Ultra, een desktop waarbij de technologie verticaal binnen in het dunne en lichte display-standaard is verwerkt. Het gaat volgens Dell om het meest flexibele ‘zero-footprint’ desktop-design in de markt. De OptiPlex 7070 Ultra is modulair, zodat klanten hem kunnen upgraden en configureren wanneer dat nodig is. Dankzij dit ontwerp kunnen de PC en het display onafhankelijk van elkaar worden geupgrade en onderhouden.

"IT-leiders moeten kosten laag houden en werknemers de flexibiliteit en vrijheid geven om op de meest productieve manier te werken. Steeds meer organisaties gaan over op open werkvloeren en zijn daarom op zoek naar technologie die ruimte op het bureau, productiviteit en IT-investeringen maximaliseert", zegt Dave Lincoln, vice president of Fixed Computing van Dell. "Vijfendertig jaar geleden veranderde Dell de manier waarop PC’s werden gemaakt en geleverd. Met de OptiPlex 7070 Ultra doen we dat opnieuw, met een innovatieve desktop-oplossing."

Klantonderzoek van Dell toont aan dat bedrijven hun systemen graag upgraden. Ook de esthetiek van een All-in-One valt volgens het onderzoek in de smaak. Omdat sommige klanten hun computers vaker upgraden dan hun displays, combineert de Ultra een traditionele desktop en een All-in-One in een nieuw platform.

Flexibel en innovatief design

De OptiPlex 7070 Ultra heeft elementen die geconfigureerd kunnen worden voor flexibiliteit en prestaties. Deze functies omvatten:

  • Onafhankelijke upgrade van de PC en het display, zodat klanten kunnen kiezen wat ze wanneer upgraden.
  • Een monitorstandaard waarin de PC is geïntegreerd met fysieke security-opties die misbruik moeten voorkomen.
  • Flexibele configuraties die ideaal zijn voor omgevingen met meerdere gebruikers en open werkvloeren.
  • Te configureren voor verschillende use cases of werkstijlen met bijbehorende producten zoals een in hoogte verstelbare standaard, vaste standaard, VESA mount, Dell Single Monitor Arm | MSA20 en de Dell Dual Monitor Arm | MDA20.
  • De prestaties en schaalbaarheid die gebruikers nodig hebben tot aan Intel Core vPro i7-processors, 64GB RAM, 1TB NVMe SSD en 2TB HDD.

Recent onderzoek van Dell toont aan dat het gebruik van twee monitors kan zorgen voor een toename in productiviteit met wel 21 procent. De Ultra ondersteunt tot drie monitoren van 19/27 inch. Stroom, data, video en audio zitten verwerkt in één enkele kabel wanneer de Ultra wordt gekoppeld aan een Dell USB-C-monitor.

OptiPlex 7071 Tower brengt VR naar kantoor

Dell introduceert tevens de nieuwe OptiPlex 7071 Tower, die gericht is op bedrijven die VR-content inzetten voor bijvoorbeeld trainingen en verkoopomgevingen. Deze desktop zorgt voor hogere productiviteit bij de dagelijkse taken, dankzij zijn prestaties, meerdere uitbreidingsopties en op maat gemaakte accessoires. Deze OptiPlex kan worden geconfigureerd met de 9e generatie Intel Core-processors tot en met de nieuwe 95W, 8-core Core i9-processor met optionele Intel vPro-technologie.

Eerder dit jaar kondigde Dell Technologies Unified Workspace aan, een visionaire aanpak voor end-user computing die is ontworpen om werknemers een optimale werkervaring te bieden, terwijl IT profiteert van geautomatiseerde, open en intelligente beheerfuncties. Het nieuwe OptiPlex-portfolio is geoptimaliseerd met Dell Technologies Unified Workspace zodat IT deze machines eenvoudig kan inzetten, beveiligen, beheren en ondersteunen, en gebruikers vanaf dag één productief zijn.

Beschikbaarheid

De Dell OptiPlex 7070 Ultra is beschikbaar vanaf 24 september voor een prijs rond de $749. De Dell OptiPlex 7071 Tower is beschikbaar vanaf 24 september.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware