Citrix lanceert Desktop as a Service Solution voor Microsoft

22-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Citrix lanceert Desktop as a Service Solution voor Microsoft

Citrix introduceert Citrix Managed Desktops. Met dit aanbod kunnen bedrijven virtuele desktops eenvoudiger en sneller beschikbaar stellen. Het cloud hosted aanbod stelt organisaties in staat – ongeacht hun grootte of IT-kennis – om Windows-gebaseerde applicaties en desktops vanuit de cloud beschikbaar te maken voor ieder apparaat, op iedere locatie, op een eenvoudige manier.

In de digitale wereld is inmiddels vrijwel alles virtueel, en desktops zijn daarop geen uitzondering. "Het werk vandaag de dag is niet beperkt tot fysieke kantoren of traditionele apparaten. Er wordt 24 uur per dag en wereldwijd gewerkt: op PC’s en laptops maar ook op telefoons, tablets en zelfs horloges", zegt Carisa Stringer, Senior Director Product Marketing, Desktop and Applications Group bij Citrix. "Met Citrix Managed Desktops geven organisaties werknemers snel en gemakkelijk toegang tot hun individuele desktop en alle applicaties en zakelijke middelen die ze nodig hebben om hun werk te doen en optimaal te presteren."

Een onestopshop

Citrix Managed Desktops is een gebruiksklare dienst die wordt geleverd in nauwe samenwerking met een solide netwerk van Citrix-partners. Citrix Managed Desktops biedt alles wat nodig is om Windows-desktops en -apps op een veilige, eenvoudige en snelle manier beschikbaar te maken. Met behulp van de oplossing kunnen beheerders de dagelijkse werkzaamheden op de volgende manier vereenvoudigen:

  • Snel beschikbaar stellen van desktops aan zowel interne als externe gebruikers, zoals contract- of seizoenwerkers, om ervoor te zorgen dat de middelen op een veilige manier toegankelijk zijn.
  • Snelle schaalbaarheid van virtuele desktops om te voldoen aan veranderende eisen, zoals een instroom van nieuwe gebruikers na een fusie of overname.
  • Eenvoudige integratie van Azure-hosted virtuele desktops met de Active Directory en andere bedrijfsbestanden.
  • Efficiënte implementatie en beheer van workloads in meerdere regio's om ervoor te zorgen dat apps en desktops zich het dichtst bij eindgebruikers bevinden om de prestaties en gebruikerservaring te optimaliseren.

'Meer met minder doen'

"Wij zijn een kleine organisatie met 30 werknemers, dus moeten we meer kunnen doen met minder", zegt Michael Donaldson, CEO Nocontract.com. "Citrix Managed Desktops biedt ons een eenvoudige, efficiënte en kosteneffectieve manier om de Windows-app te leveren en te beheren die onze werknemers nodig hebben om hun beste werk te doen en ons bedrijf vooruit te helpen."

Citrix Managed Desktops biedt de voordelen van een traditionele Citrix applicatie delivery-oplossing, in combinatie met vereenvoudigde implementatie en lagere kosten die gepaard gaan met het gebruik van de Microsoft Azure Cloud Services. Het kan bovendien gebruikt worden om de waarde van Citrix Virtual Apps and Dekstops en Workspace oplossingen in de hele organisatie te ondersteunen en vergroten.

Samenwerken voor resultaat

Citrix-partners kunnen gebruik maken van een ingebouwde multi-tenant management gebruikersinterface en zo hun op maat gemaakte diensten direct bovenop de Citrix Managed Desktops bouwen. Dit creëert extra waarde op hun verticale markten.

"Citrix Managed Desktops is een simpele, aanpasbare en hanteerbare oplossing die gewoon werkt door gebruik te maken van de kracht van Microsoft Azure. We zijn enthousiast om het te gebruiken om desktop-as-a-service te bieden, met het gemak van een betaalbaar cost-per-desktop systeem voor onze klanten", zegt Pete Downing, Chief Marketing and Technology Offer bij Citrix Partner of the Year XenTegra.

Simpele, flexibele tarieven

Citrix Managed Desktops is beschikbaar vanaf 26 augustus en kan op maand- of termijnbasis worden aangeschaft, waardoor bedrijven de flexibiliteit hebben om zich aan te passen aan de almaar veranderende behoeften binnen het bedrijf en de kosten in de hand kunnen houden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud