Waarom startups voor de cloud kiezen

Kamini Aisola, AWS

23-08-2019 | door: Blogger

Waarom startups voor de cloud kiezen

Cloud heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop bedrijven werken, vooral als we kijken naar startups. Het is nu vrij ongewoon om een startup te vinden die niet cloud-native is; de meeste kiezen ervoor om vanaf het begin een cloud-infrastructuur te gebruiken. Bedrijven zoals Monzo, AirBnB en Lyft zijn in staat geweest om snel te groeien en te innoveren, ze worden naadloos ondersteund door hun zeer veilige en flexibele cloudinfrastructuur. Startups benaderen cloud, en nog belangrijker beveiliging, vanuit een ander perspectief dan grote al gevestigde organisaties die nog steeds moeite hebben om nieuwe mogelijkheden met bestaande systemen samen te brengen.

Om hun ideeën snel tot leven te brengen en op te schalen, profiteren startups van de voordelen die worden geboden door de AWS Cloud, gerustgesteld met de gedachte dat beveiliging geen bijzaak is, maar eerder de hoeksteen is van het hele platform en infrastructuur.

Slimme investeringen
Bij het starten van een bedrijf is kostenmanagement van cruciaal belang, daarom zijn investeringen met het hoogste rendement en waarde (ROI) een must. Dit kan door de grote kosten van een eigen infrastructuur te vermijden en hun IT tegen lagere kosten te laten beheren.

Lage kosten betekent echter niet lage functionaliteit. Integendeel, een startup die werkt met een cloudinfrastructuur heeft toegang tot dezelfde diensten en mogelijkheden als de grootste zakelijke of overheidsklanten. Deze cloudinvestering omvat volledige teams die gewijd zijn aan beveiliging, met meer dan dertien jaar ervaring, die ook voldoen aan de beveiligings- en nalevingseisen van de meest risicogevoelige organisaties. Dit stelt de startup in staat om op een gelijk speelveld te concurreren, snel te innoveren en producten op de markt te brengen, allemaal met de kennis dat ze beschikken over de beste beveiliging.

Schaalbaarheid
Startups zijn ambitieus, volhardend en gedreven om uit te breiden, het is dus een natuurlijke keuze om hun bedrijf op te bouwen en op te schalen in de cloud. Het geeft startups de mogelijkheid om IT-middelen toe te voegen of te verwijderen die aan hun veranderende zakelijke eisen voldoen. In plaats van te investeren in datacenters, servers en service level agreements, stelt de cloud startups in staat sneller en flexibeler te reageren, te experimenteren, te innoveren en klanten beter te bedienen. AWS is 's werelds meest uitgebreide en geaccepteerde cloudplatform en biedt wereldwijd meer dan 165 volledig uitgeruste datacenters en helpt daarmee startups binnen een aantal muisklikken wereldwijd te laten uitbreiden en eventuele uitbreidingsplannen te ondersteunen.

Snelheid en flexibiliteit
Cloudplatformen bieden startups de mogelijkheid om bestaande IT-systemen te optimaliseren en de operationele efficiëntie te vergroten, terwijl tegelijkertijd de flexibiliteit en de groei van het bedrijf wordt gestimuleerd. Dit wordt bereikt door voor bedrijven de tijd die nodig is om IT-infrastructuur op- en af te bouwen aanzienlijk te verkorten. Terwijl een fysieke server maanden of weken nodig kan hebben voor aanschaf en levering, werkt een cloudserver in slechts minuten. Bovendien ondersteunt cloud het steeds snellere tempo van productontwikkeling en de noodzaak om producten snel op de markt te brengen met behulp van de diensten die AWS biedt. Bij startups draait alles om snelheid en flexibiliteit en wij geloven dat dit precies is wat cloud biedt.

Veiligheid
Startups moeten beveiliging een topprioriteit maken, ongeacht de grootte van de startup. Een inbreuk op de beveiliging kan de reputatie van de startup beïnvloeden en hun klantenbestand schaden, wat gevolgen kan hebben voor de grotere organisaties die zaken doen met deze bedrijven. Uit een rapport van Malwarebytes blijkt dat cyberaanvallen in heel Europa de afgelopen 12 maanden met 235 procent zijn gestegen, daarom moeten startups juist nu vanaf hun beginselen beveiliging serieus nemen om ervoor te zorgen dat zij niet de zwakste schakel in de supply chain zijn.

Beveiligingsautomatisering
Tijd is kostbaar voor startups, echter kan de automatisering van beveiligingstaken startups veiliger maken door menselijke configuratiefouten te verminderen en teams meer tijd te geven om te werken aan andere cruciale bedrijfstaken. Automatisering biedt ook een slimmere aanpak voor het detecteren van potentiële bedreigingen doordat het gedragspatronen kan volgen en veranderingen in gedrag kan identificeren, wat betekent dat potentiële aanvallen worden geïdentificeerd en onmiddellijk worden aangepakt. Door machine learning en wiskundige logica toe te passen op beveiliging, kunnen cloudplatformen ook proactief taken beheren, waaronder beveiligingsbeoordelingen, detectie van bedreigingen en beleidsbeheer. Met behulp van geautomatiseerde redeneringstechnologie om kritische vragen over infrastructuur te helpen beantwoorden, zijn wij in staat hele systemen vol verkeerde configuraties te detecteren die mogelijk kwetsbare gegevens kunnen blootleggen.

Startups moeten in een vroeg stadium een cloudprovider kiezen wiens netwerkarchitectuur is ontworpen om te voldoen aan de vereisten van de meest beveiligingsgevoelige organisaties ter wereld. Bij AWS geloven we dat startups een enorme drijfveer zijn voor innovatie. Dit is echter niet mogelijk zonder een cloudprovider die samen met hen meegroeit en waar ze hun gegevens veilig kunnen houden en beschermen tegen aanvallen. Door een cloud-native aanpak en beveiliging centraal te stellen, kunnen startup zich richten op innovatie en het verstoren van hun branche, wetende dat hun cloud-platform net zo flexibel, veilig en dynamisch is als dat zij zijn.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security