Pure Storage ziet omzet groeien tot 393,3 miljoen dollar

23-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Pure Storage ziet omzet groeien tot 393,3 miljoen dollar

Pure Storage meldt een sterk tweede kwartaal achter de rug te hebben. Het bedrijf zag zijn omzet groeien tot 393,3 miljoen dollar, wat neerkomt op een omzetgroei van 28% op jaarbasis.

"Onze significante groei in dit kwartaal en de doorzettende winst van marktaandeel zijn het resultaat van het creëren van moderne data experience voor onze klanten", zegt Charles Giancarlo (foto), voorzitter en CEO van Pure Storage. "Pure stelt bedrijven in staat hun data in te zetten, in plaats van weg te stoppen."

Het bedrijf wist meer dan 450 nieuwe klanten aan te trekken in Q2. Dit is het grootste aantal nieuwe klanten dat Pure tot nu toe in een tweede kwartaal heeft weten te winnen.

Cloud Block Store

Pure Storage meldt dat er veel interesse is in het Cloud Block Store. Inmiddels hebben zich meer geïnteresseerden gemeld voor de bètaversie van de op software en abonnementen gebaseerde Cloud Block Store dan in het bétaprogramma passen. Pure Storage noemt de eerste feedback van klanten 'zeer positief'.

Ook is een terugkoopprogramma voor aandelen geautoriseerd ter waarde van $150 miljoen.

Pure's sterke groei van Q1 onderscheid ons van de legacy vandoren", zegt Tim Riitters, CFO van Pure Storage. "Onze fundamenten blijven sterk en onze innovatieve productcycle helpt klanten hun data op een krachtige manier in te zetten." Riitter vertrekt dit jaar bij Pure Storage, nadat hij vijf jaar lang de functie van CFO heeft vervuld. Riitters blijft tot de herfst in dienst; Pure Storage is nog op zoek naar een opvolger. "Tim is in de afgelopen vijf jaar een integraal onderdeel van het Pure Storage management geweest. Als onze CFO zit het succes in de nummers en de nummers spreken voor zich", zegt Giancarlo. "Iedereen bij Pure heeft veel respect voor wat Tim heeft gerealiseerd en we wensen hem het beste."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud