Red Hat introduceert OpenShift Service Mesh

26-08-2019 | door: Redactie

Red Hat introduceert OpenShift Service Mesh

Red Hat., leverancier van opensourceoplossingen, kondigt vandaag de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat OpenShift Service Mesh. Daarmee wordt het aansluiten, observeren en vereenvoudigen van service-to-service-communicatie van Kubernetes op Red Hat OpenShift 4 mogelijk. OpenShift Service Mesh is gebaseerd op de Istio-, Kiali- en Jaeger-projecten en verbeterd met Kubernetes Operators, om een efficiëntere, end-to-end ontwikkelaarservaring te bieden rond applicatiearchitecturen die op microservices zijn gebaseerd.

Microservices kunnen moderne, cloud-native applicaties transformeren. Het effectief ontwikkelen en inzetten van microservices kan echter nieuwe uitdagingen opleveren bij het implementeren en beheren van interservice communicatie. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden is de service mesh ontwikkeld: een onderliggende infrastructuur die verantwoordelijk is voor het beheer van traffic, het handhaven van beleid en het identificeren en beveiligen van diensten.

De OpenShift Service Mesh breidt deze beheerfunctionaliteiten uit door de waarneembaarheid van services en visualisatie van de mesh-topologie toe te voegen en zo de service mesh-ervaring te verbeteren. Door de native integratie van de service mesh in het OpenShift Kubernetes-platform kunnen ontwikkelaars de implementatie van microservice-architecturen verbeteren. Daarnaast kunnen Platform Operations Teams profiteren van de mogelijkheid om IT-beleid voor servicebeveiliging en -communicatie af te dwingen.

Red Hat OpenShift Service Mesh biedt een uniforme manier van toezicht te houden op - en het beheren van - verbindingen tussen op microservices-gebaseerde applicaties door belangrijke opensourceprojecten te combineren in een hardened, geïntegreerde en ondersteunde functie van het OpenShift-platform. Met OpenShift Service Mesh kunnen klanten profiteren van de volgende elementen:

Een end-to-end, op ontwikkelaarsgerichte ervaring door middel van uniforme en geoptimaliseerde onderliggende technologieën (Istio, Kiali en Jaeger). Door Istio en Kiali voor de creatie en het beheer van een service mesh te combineren met Jaeger voor de zichtbaarheid van OpenTracing, helpt OpenShift Service Mesh ontwikkelaars zich te concentreren op de applicatiediensten.

Traceren en meten via Jaeger, waardoor ontwikkelaars een verzoek tussen diensten kunnen volgen met inzicht in het aanvraagproces van begin tot eind.

Visualisatie en waarneembaarheid van Kiali, waardoor de topologie van de service mesh en de interactie tussen de diensten gemakkelijker kan worden bekeken.

Geïntegreerde API-gateway wanneer het OpenShift Service Mesh samen met Red Hat 3scale wordt ingezet om de Noord-Zuid verkeersstroom tussen applicatie-eindpunten en de service backend te vereenvoudigen.

Eenvoudige installatie en configuratie via de Service Mesh Operator en een Operator Lifecycle Management framework. Ontwikkelaars kunnen hierdoor applicaties gemakkelijker in een service mesh implementeren. Een Service Mesh Operator implementeert Istio,

Jaeger en Kiali samen met de configuratielogica via één enkel pakket. Dit helpt om de beheerlast te minimaliseren en automatiseert veelvoorkomende taken zoals installatie, serviceonderhoud en lifecycle management.

Dankzij de ondersteuning van Red Hat is het een krachtige optie voor productiesystemen, ook in de meest bedrijfskritische rollen. Daarnaast zijn er Red Hat Services beschikbaar om OpenShift Service Mesh-klanten te helpen met extra technische expertise, strategisch advies en analyse.

Beschikbaarheid
Red Hat Open Shift Service Mesh Operator komt in de komende weken beschikbaar via de Open Shift 4 OperatorHub.

Terug naar nieuws overzicht
Software