Huawei lanceert nieuwe Ascend AI processor

26-08-2019 | door: Redactie

Huawei lanceert nieuwe Ascend AI processor

Huawei lanceert de Ascend 910, een krachtige AI processor, en MindSpore, een open-source AI computing framework.

De Ascend 910 is een nieuwe AI-processor die behoort tot de serie Ascend-Max-chipsets van Huawei. Huawei heeft de geplande specificaties van de processor aangekondigd tijdens het vlaggenschipevenement van 2018, Huawei Connect. Na een jaar van voortdurende ontwikkeling tonen testresultaten nu aan dat de Ascend 910-processor zijn prestatiedoelen behaalt met een veel lager energieverbruik dan oorspronkelijk gepland.

Voor half-precisie floating point (FP16) bewerkingen levert Ascend 910 256 TeraFLOPS. Voor integer precisieberekeningen (INT8) levert het 512 TeraOPS. Ondanks zijn ongeëvenaarde prestaties, is het maximale stroomverbruik van de Ascend 910 slechts 310 W, veel lager dan de geplande specificaties (350 W).

Huawei lanceert ook MindSpore, een AI-computerframework dat de ontwikkeling van AI-toepassingen in alle scenario's ondersteunt.

AI-computerraamwerken zijn van cruciaal belang om de ontwikkeling van AI-toepassingen gemakkelijker te maken, AI-toepassingen meer algemeen toegankelijk en toegankelijk te maken en privacybescherming te waarborgen aldus Huawei.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware