Waarom uw bedrijf moet starten met online verkopen: De voordelen van e-commerce websites

Blogger: Harold Kilpatrick

27-08-2019

Waarom uw bedrijf moet starten met online verkopen: De voordelen van e-commerce websites

E-commerce, afkorting van ‘electronic commerce’, is simpelweg het handeldrijven via internet. Hoewel het opzetten van een webshop een prijzige aangelegenheid kan zijn, brengt e-commerce ook veel voordelen met zich mee. In dit artikel worden de voordelen van e-commerce uitgelicht, waarbij een belangrijke rol weggelegd kan zijn voor VPN-aanbieders.

Gemakkelijk in gebruik

Tegenwoordig neemt gebruiksgemak een steeds belangrijkere rol in bij consumenten. Het is natuurlijk veel gemakkelijker om producten te bestellen vanachter je computer dan dat verschillende winkels worden bezocht om het juiste product te vinden. Met het internet is het mogelijk om producten te bestellen zonder het huis te verlaten én het internet beschikt over een gigantisch assortiment. Door het grote aanbod aan webshops is de kans van slagen voor consumenten vele malen groter.

Als er naast een webshop voor desktop ook een website voor mobiel of tablet wordt aangemaakt, wordt het gemak voor de klant nog verder vergroot. Dit heeft weer positieve effecten op het verkeer dat naar de site getrokken wordt.

Kansen voor onbekende merken

Waar het bij de grote merken vooral draait om naamsbekendheid, is dit bij e-commercie niet het geval. Het is namelijk veel belangrijker om bezoekers naar de website te trekken dan naamsbekendheid te genereren. Daarnaast bieden veel grote webshops tegenwoordig ook een partnerprogramma aan. Hierdoor kun je als kleine aanbieder van bijvoorbeeld kleding- of elektronicaproducten voorkopen op de site van de grote webshop. Bol.com en Zalando.nl werken al volgens dit principe om het aanbod aan producten uit te breiden.

Daarnaast gaat er letterlijk en figuurlijk een wereld open wanneer een webshop eenmaal is ingericht. Waar een fysieke winkel een relatief klein bereik heeft, ligt bij een webshop de wereld aan de voeten. Wereldwijd is namelijk vrijwel iedereen een potentiële consument. Omdat er ook geen sprake is van openingstijden, kan er 24 uur per dag en 7 dagen per week verkocht worden.

Klanten verkopen uw producten

Door gebruik te maken van een webshop en reviews op de website toe te staan, worden veel meer potentiële consumenten bereikt dan wanneer er alleen gebruik gemaakt wordt van een fysieke winkel. Bij fysieke winkels zal de positieve feedback alleen mensen bereiken die dicht bij de consument staan, zoals familie en vrienden. Reviews op het internet daarentegen bereiken vrijwel alle consumenten die op het desbetreffende product klikken. Die mensen zijn namelijk vaak geïnteresseerd in het product, maar ook hoe anderen over het product denken.

Dit kan echter ook nadelige gevolgen hebben. Voor negatieve feedback geldt namelijk hetzelfde. Ook dit heeft namelijk een groter bereik.

Lage kosten

Het opzetten van een webshop kan voor een fractie van de kosten als dit vergeleken wordt met een fysieke winkel. Er hoeft namelijk geen huur betaald te worden, er is sprake van minder personeel en de fysieke voorraad die nodig is, is kleiner. Ook het feit dat de marketingkosten lager zijn, kan veel geld schelen. Door het op de juiste manier opzetten van de webshop, wordt tevens het vertrouwen van de consument gewonnen. Wanneer de website er namelijk goed uitziet, is de klant eerder geneigd om producten af te nemen.

Daarbij kan de eigenaar van de webshop veel beter inspelen op de wensen van de klant. Er kan namelijk gekeken worden naar de het aantal clicks per product, de aantal aankopen per product of de omzet per product. Hierdoor kan een webshopeigenaar sneller zijn assortiment aanpassen op de wensen van de klant. Door Search Engine Optimization te gebruiken, kan het verkeer naar de website verder vergroot worden.

Data van de consument

Het is echter wel belangrijk om de data van de consument te beschermen. Consumenten zijn namelijk gedwongen om een afleveradres, persoonlijke informatie en betalingsgegevens door te geven wanneer er een product gekocht wordt. Het is daarom belangrijk dat deze persoonsgebonden informatie goed beschermd wordt. Door gebruik te maken van een VPN-server is de data van de consument beter beschermd. Die data wordt namelijk continue uitgewisseld tussen de externe VPN-server en de server die door de webshop gebruikt wordt (https://nordvpn.com/nl/servers/). In dit proces wordt de data beveiligd door middel van encryptie.

Zoals er te lezen valt biedt een webshop talloze voordelen. Naast de lagere kosten, is er sprake van een grotere markt die aangeboord kan worden, kunnen producten 24 uur per dag en 7 dagen per week verkocht worden en bereikt positieve feedback meer consumenten. Gebruik maken van e-commercie is dan ook zeker een aanrader voor bedrijven, dus vergroot de kansen en zet op die webshop!

Terug naar nieuws overzicht

Tags

e-commerce