De opkomende gadget innovaties die er razendsnel aankomen

Blogger: Harold Kilpatrick

28-08-2019

De opkomende gadget innovaties die er razendsnel aankomen

Door alle technologische ontwikkelingen van de laatste jaren, komen er bijna wekelijks nieuwe gadgets uit die het leven van de consument gemakkelijker moeten maken. Zo is de koelkast met Google Home integratie onlangs uitgekomen, zijn er tegenwoordig bijna zelfrijdende auto’s en worden steeds meer films, spellen en series aangeboden met Virtual Reality ondersteuning. In dit artikel komen de nieuwste gadget innovaties aan bod die er de komende tijd aankomen.

De opvouwbare Samsung Fold

Dit is de nieuwste innovatie als het gaat om mobiele telefonie. Wanneer deze smartphone is opgevouwen, gaat het om een smartphone van het formaat dat de huidige consument gewend is. Indien men meer beeld nodig heeft, kan de smartphone uitgeklapt worden, waardoor het een formaat aanneemt dat vergelijkbaar is met een tablet. Hoewel Samsung op dit moment verder werkt aan de ontwikkelingen van het prototype, verwacht men dat de prijs van deze smartphone uitkomt op ongeveer €1700. Dit is in vergelijking met andere smartphones natuurlijk een grote investering.

Het mobiele theater van Royole Moon

De innovatie van Royole Moon is er eentje die veel consumenten een groot plezier zal doen. Deze gadget combineert namelijk een koptelefoon met een Full HD-scherm. Hierdoor krijgt de consument het gevoel zich in een bioscoop te bevinden. Doordat de koptelefoon over noise-cancelling beschikt, wordt omgevingsgeluid tot het nulpunt beperkt. Dit maakt deze gadget dan ook erg interessant. Hiervoor is wel een connectie nodig met het internet, zijnde via Wifi of door middel van een connectie met je telefoon.

De slimme spiegel van HiMirror

De slimme spiegels die tegenwoordig op de markt zijn, zijn in staat om informatie op te halen zoals de temperatuur, de agenda of komende evenementen. De spiegel van HiMirror gaat echter nog net een stapje verder. Deze is namelijk in staat om het gezicht van een persoon te analyseren en te kijken of er sprake is van puistjes of andere oneffenheden. Daarnaast geeft deze spiegel ook de mogelijkheid om content op YouTube en Instagram te bekijken. De spiegel biedt tevens de mogelijkheid om tot driemaal in te zoomen, zodat de poriën extra goed bekeken kunnen worden.

Robots als huisdieren

Robots staan op het punt om steeds meer van ons werk over te nemen. Dit geldt ook voor onze huisdieren. Ontwikkelaars zijn bezig met het ontwikkelen van robothonden als huisdieren. Naast het feit dat deze het gezicht van het baasje kunnen herkennen, kunnen ze ook huishoudelijke taken uitvoeren. De robothonden zijn in staat om tot ongeveer 10 kilogram op de rug te dragen. Dit maakt het erg handig voor logistieke taken in de buurt, zoals pakketten op de post doen, bestellingen ophalen bij de buren of het ondersteunen van mindervalide mensen.

Het gevaar van deze ontwikkelingen

Hoewel de huidige ontwikkelingen op technologisch gebied het leven voor de mens een stuk gemakkelijker gaan maken, zitten er ook risico’s aan verbonden. Door de drang van de mens om voortdurend verbonden te zijn met het internet, is dit met het oog op hackers een groot gevaar. Als gekeken wordt naar de koelkast met Google Home verbinding, betekent dit dat er een extra medium is waardoor de hackers toegang kunnen krijgen tot de data van de consumenten.

Begin dit jaar kwam nog naar buiten dat verschillende hackers zichzelf toegang hadden verschaft tot diverse Google Home apparaten. Er werden op dat moment willekeurige geluidsfragmenten en video’s afgespeeld. Dit om aan te tonen dat de Google Home connectie niet veilig was. Binnen een mum van tijd kregen de hackers toegang tot bijna 80.000 apparaten.

De gebruiker kan zich hiertegen wapenen door te kiezen voor de beste VPN die er mogelijk is. Op dat moment wordt er namelijk verbinding gemaakt met een externe server, waardoor hackers niet in staat zijn om toegang te krijgen tot data. Wanneer de data naar de externe server en terug wordt verzonden, wordt deze versleuteld. Op zoek naar een goede VPN? Zoek dan op Google eens naar ‘Best VPN’ en er zullen genoeg resultaten verschijnen (of download er een van Google Play). Een VPN is een vrij eenvoudige en goedkope manier om het internetverkeer een stuk veiliger te maken.

Zoals hieruit blijkt zijn er genoeg gadgets in ontwikkeling om naar uit te kijken. Hoewel dit erg interessant is en zeker het overwegen waard, moet wel op de dataveiligheid gelet worden. Elk gadget dat wordt gekocht en een verbinding heeft met het internet, is voor hackers een nieuwe bron om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens.

Terug naar nieuws overzicht