Equinix en VMware werken nauwer samen

28-08-2019 | door: Witold Kepinski

Equinix en VMware werken nauwer samen

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, breidt het partnerschap met VMware uit en ondersteunt vanaf nu VMware Cloud op Dell EMC op Platform Equinix.

Het digitale transformatielandschap is nog nooit zo complex geweest, aldus de twee partners. Bedrijven moeten zich richten op het waarborgen van de beschikbaarheid, prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid van een enorme reeks applicaties en tegelijkertijd op een kosteneffectieve en schaalbare manier werken. Om aan deze veranderende behoeften te voldoen, werken Equinix en VMware samen om oplossingen te ontwikkelen om bedrijven te ondersteunen bij het versnellen van hybrid cloud-transformaties op basis van VMware Cloud op Dell EMC binnen Equinix International Business Exchange (IBX) datacenters. Daarnaast biedt Equinix Managed Services, het team van specialisten dat in Nederland de managed environment beheert, ook een managed VMware cloud aan, een cloudomgeving voor zakelijke gebruikers.

VMware Cloud op Dell EMC combineert de eenvoud, flexibiliteit en het economische voordeel van publieke clouds met de beveiliging, controle en prestaties van een lokale infrastructuur. Met de Equinix Cloud Exchange Fabric™ (ECX Fabric™) inteconnectiedienst op Platform Equinix kunnen bedrijven nu profiteren van private en veilige multicloud-connectiviteit en tevens snel hybrid cloud-infrastructuren implementeren. De uitgebreide digitale ecosystemen van Equinix zorgen ervoor dat bedrijven toegang krijgen tot potentieel duizenden nieuwe partners wereldwijd, waarmee ze via ECX Fabric kunnen interconnecteren en hun bedrijfswaarde kunnen verhogen zo melden de twee partners.

Highlights/key facts

Met het uitgebreide partnerschap zal VMware Equinix ondersteunen als wereldwijde colocatieprovider voor VMware Cloud op Dell EMC, waarbij geavanceerde systemen en opslag gecombineerd worden met innovaties in hybrid cloud-infrastructuren.
Equinix en VMware werken sinds 2013 samen aan het mogelijk maken van hybrid cloud-infrastructuren. Met dit partnerschap kunnen Global 2000-bedrijven de toenemende omvang en workload-complexiteit van applicaties en data aanpakken. Klanten kunnen nu complexe hybrid multicloud-implementaties vereenvoudigen en hun digitale transformatie in publieke clouds en edge-implementaties versnellen.

Om hybrid cloud-implementaties mogelijk te maken voor bedrijven die AWS Direct Connect gebruiken, startte Equinix in augustus 2018 een samenwerking met VMware om private connectiviteit met VMware Cloud op AWS via AWS Direct Connect aan te bieden in Equinix IBX-datacenters wereldwijd.

ECX Fabric is een on-demand, SDN-enabled interconnectiedienst die helpt te voldoen aan de digitale transformatiebehoeften van bedrijven. Zo stelt ECX Fabric bedrijven in staat om verbinding te maken tussen zijn eigen gedistribueerde infrastructuur en de gedistribueerde infrastructuur van andere bedrijven, inclusief 's werelds grootste cloud-aanbieders, op Platform Equinix.

Door de digitale transformatie en de vraag naar gelokaliseerde digitale diensten aan de digital edge, is het voor bedrijven in toenemende mate van belang om beschikking te hebben tot directe en private connectiviteit met strategische cloud-dienstverleners. Volgens de Global Interconnection Index (GXI) deel 2, een marktstudie van Equinix, zal de interconnectie tussen bedrijven en cloud- en IT-providers naar verwachting met 98 procent per jaar groeien tot 2021. Deze toename van interconnectie zal bedrijven ondersteunen bij het uitbouwen van nieuwe digitale diensten en het migreren van bestaande workloads naar cloud-platformen van derden.

Charles Meyers (foto), CEO, Equinix: "Door samen hybrid cloud-services aan te bieden, kunnen Equinix en VMware de digitale basis leveren voor bedrijfstransformaties. Samen met VMware zijn we bezig met het heruitvinden van hybrid cloud-infrastructuren, op basis van de baanbrekende VMware Cloud op de EMC-service van Dell. Hiermee kunnen we voldoen aan de huidige eisen op het gebied van beveiliging, prestaties en beschikbaarheid. Klanten zullen binnenkort in staat zijn om de computer-, opslag- en netwerktechnologie van VMware te combineren met de kracht van ons wereldwijde interconnectieplatform, waardoor een hybrid multicloud voor digitale bedrijven gerealiseerd kan worden.”

Pat Gelsinger, CEO, VMware: "De snelle adoptie van hybrid cloud-architecturen voor de IT-infrastructuur van bedrijven maakt een hogere mate van flexibiliteit, veiligheid en beschikbaarheid mogelijk. Equinix en VMware zijn al enkele jaren partners en bedienen een meerderheid van de gezamenlijke klanten van Global 2000. Dankzij onze nieuwe, uitgebreide samenwerking kunnen onze gezamenlijke klanten profiteren van de mogelijkheden van Equinix Enterprise en de eersteklas VMware Cloud op de EMC-oplossing van Dell. We zijn blij dat we met Equinix samenwerken om hybride cloud-oplossingen aan te bieden die de digitale transformatie van onze klanten versnellen.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters