Witold Kepinski - 28 augustus 2019

HPE ziet sterke vraag naar Nimble intelligente storage toepassingen

HPE ziet sterke vraag naar Nimble intelligente storage toepassingen image

HPE zag zijn omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 7 procent dalen naar 7,22 miljard dollar. Dat is 70 miljoen dollar minder dan verwacht. Het nettoverlies bedroeg 27 miljoen dollar. De operationele winst bedroeg 686 miljoen dollar, maar dat werd gedrukt door een arbitrage proces tussen HPE en DXC waarin is overeengekomen dat HPE aan DXC een vergoeding zal betalen van 666 miljoen dollar.

De omzet van Intelligent Edge bedroeg 762 miljoen dollar, met een operationele marge van 4,9%. De productopbrengsten van HPE Aruba daalden met 4% op jaarbasis, gecorrigeerd voor valuta en de opbrengsten van HPE Aruba Services stegen met 16% op jaarbasis.

De omzet van hybride IT bedroeg 5,5 miljard dollar, met een operationele marge van 12,7%, een stijging van 250 basispunten jaar op jaar.

Nimble

De opbrengsten van High-Performance Compute stegen met 2%, Composable Cloud met 28% en Hyperconverged Infrastructure groei blijft aanhouden met 4%. HPE Nimble Storage steeg met 21% op jaarbasis. HPE Pointnext orders voor operationele services en Nimble-services stegen met 3% op jaarbasis, gecorrigeerd voor valuta.

Financial Services

De omzet van Financial Services bedroeg 888 miljoen dollar, met een bedrijfsmarge van 8,7%, een stijging van 90 basispunten op jaarbasis. De netto-portefeuille-activa stegen met 2% jaar-op-jaar wanneer gecorrigeerd voor valuta, en het financieringsvolume steeg met 5% jaar-op-jaar wanneer gecorrigeerd voor valuta. Het bedrijf behaalde een rendement op eigen vermogen van 15,8%, een stijging van 350 basispunten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

"In het derde kwartaal hebben we zowel de brutomarge als de operationele marge verbeterd, sterke niet-GAAP-inkomsten behaald en een recordniveau van vrije cashflow tot nu toe gegenereerd", aldus Antonio Neri (foto), president en CEO van Hewlett Packard Enterprise. "We hebben ook geïnvesteerd in belangrijke innovatie voor onze klanten en hebben strategische overnames aangekondigd, waaronder Cray, die we nu naar verwachting aan het einde van het fiscale jaar 2019 zullen afsluiten, eerder dan oorspronkelijk gepland."

"Onze sterke operationele prestaties weerspiegelen de voortdurende, gedisciplineerde uitvoering terwijl we onze portfolio opzettelijk verschuiven en verbeteren om klanten meer waardevol, door software gedefinieerd aanbod te bieden, geleverd als een service," voegde Neri toe. "Ik blijf vertrouwen in ons vermogen om winstgevende groei te stimuleren bij het uitvoeren van onze strategie."

De beurs regaeerde na sluiting positief. De marges zijn gezond, de producten en services lopen prima, Q4 en het gehele jaar 2019 ziet er positief uit, ondanks alle economische tegenwind zo meldt HPE.

Lees meer op de site van HPE.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!