VMware biedt Software Defined Networking en Security stack voor multi cloud

29-08-2019 | door: Redactie

VMware biedt Software Defined Networking en Security stack voor multi cloud

VMware biedt nu een complete Software-Defined Networking en Security stack speciaal voor multi-cloud omgevingen zo meldt het bedrijf tijdens zijn VMworld conferentie in San Francisco.

VMware introduceert tijdens VMworld 2019 een breed aanbod van networking- en security-innovaties alsmede belangrijke mijlpalen die VMware’s visie voor het Virtual Cloud Network verder ontwikkelt. VMware Virtual Cloud Networking wordt nu al gebruikt door 13.000 klanten, 88 van de Fortune 100 en acht van de top tien telecombedrijven - en bereikt dankzij VMware SD-WAN by VeloCloud meer dan 150.000 branchekantoren. Met VMware Virtual Cloud Networking profiteren klanten van een gemiddelde daling van 59 procent op kapitaaluitgaven van 55 procent op operationele uitgaven.

Bij deze aankondiging hoort ook de introductie van VMware NSX Advanced Load Balancer; nieuwe en meer geavanceerde netwerk- en security analytics-mogelijkheden door middel van VMware vRealize Network Insight 5.0 en NSX Intelligence, alsmede de doorlopende ontwikkeling van VMware SD-WAN by VeloCloud, de enige hyperschaalbare cloud networking-oplossing in de markt. Tezamen stellen deze oplossingen VMware in staat de public cloud-ervaring te leveren – een volledig geautomatiseerde implementatie van een datacenter workload – voor elke infrastructuur, van edge tot private datacenters tot public cloud. Dit wordt mogelijk door automatisering van alle netwerkservices, waarvoor alle switching-, routing-, security- en load balancing functionaliteiten als software-services beschikbaar gesteld worden, centraal gemanaged en draaiend op gedistribueerde, general purpose servers.

“VMware maakt de één-klik-ervaring van public cloud beschikbaar voor de gehele organisatie door middel van een geautomatiseerde, software-defined, zeer schaalbare en gedistribueerde netwerkarchitectuur”, zegt Tom Gillis, senior vice president en general manager, networking en security businessunit, bij VMware. “VMware is een leider in next generation software-defined networking en security, en levert consistente, alom vertegenwoordigde connectiviteit en intrinsieke security voor apps, data en gebruikers overal ter wereld. We breiden deze virtuele infrastructuur voor public en private clouds uit, helemaal tot de rand van het netwerk. Onze geavanceerde analytics-mogelijkheden bieden de zichtbaarheid en probleemoplossing die benodigd is om de Virtual Cloud Network eenvoudig bedienbaar te maken.”

VMware NSX geavanceerde Load Balancer levert  Software-Defined Application Services

De nieuwe VMware NSX geavanceerde Load Balancer (voorheen Avi Networks Platform) is een gedistribueerde application delivery controller (ADC) ontworpen voor de cloud, met een architectuur die gebaseerd is op het cloud-principe. NSX Advanced Load Balancer helpt organisaties bij de complexiteit en inflexibiliteit van legacy systemen en ADC appliances met moderne, software-defined application delivery services. NSX Advanced Load Balancer biedt een Software Load Balancer en Intelligent Web Application Firewall, gecombineerd met Advanced Analytics & Monitoring voor het faciliteren van een snelle, schaalbare, intrinsiek veiligere applicatie-ervaring. Het centrale beheerpaneel en het gedistribueerde datapaneel van de oplossing leveren applicatieservices als een dynamische, multi-cloud structuur die keuzes op intelligente wijze automatiseert en voorziet in ongekende application analytics en on-demand elasticiteit. Klanten kunnen services inschakelen zoals load balancing en webapplicatie-firewall voor elke applicatie in elke cloud, draaiend op VM’s, containers of hardware, met behulp van één gecentraliseerde interface.

VMware SD-WAN by VeloCloud biedt hyperschaalbare architectuur

VMware is het enige bedrijf dat hyperschaalbare SD-WAN levert door middel van een volledig geautomatiseerd, onafhankelijk, scale-out design dat verwant is aan de architectuur van public clouds zoals AWS, Azure en Google Cloud. VMware kan dit bieden dankzij zijn duizenden gateways overal ter wereld. Die gateways zijn onafhankelijk en horizontaal schaalbaar, waardoor ook nieuwe gateways zonder problemen voor de eindgebruiker gelanceerd kunnen worden. Dit betekent dat klanten nieuwe branchekantoren en toenemend applicatieverkeer dynamisch en automatisch kunnen toevoegen zonder herconfiguratie. Eventuele veranderingen kunnen dynamisch uitgerold worden naar gateways zonder dat eindgebruiker dat merken. Klanten kunnen tienduizenden edges hebben op één netwerk. De cloud-gateways bieden een geautomatiseerde oprit naar alle grote public cloud-providers met behulp van slechts één klik, alsmede naar VMware Cloud Foundation in private datacenters. Met VMware’s hyperschaalbare SD-WAN-oplossing profiteren klanten van snelle implementatie, verbeterde applicatieprestaties, een veerkrachtiger netwerk en vereenvoudigde WAN-operations.

VMware SD-wan by VeloCloud is volgens industrie-analisten een leider in de snelgroeiende SD-WAN-markt. De oplossing is gekozen door duizenden klanten verdeeld over meer dan 150.000 branchkantoren in meer dan 130 landen overal ter wereld. De service is beschikbaar via een partnernetwerk waartoe wereldwijd meer dan 500 partners behoren, waaronder systeemintegratoren, VAR’s, MSP’s en meer dan 100 telecom serviceproviders. VMware en Dell EMC kondigen ook een co-branded SD-WAN-service aan, ondersteund door VMware, die door circa 20.000 verkopers wereldwijd aangeboden zal worden zo meldt de Amerikaanse vendor.

End-to-end-inzicht en analytics voor het Virtual Cloud Network

NSX Intelligence is een nieuwe, gedistribueerd analytics engine, ingebouwd in NSX-T. Tezamen bieden VMware vRealize Network Insight en NSX Intelligence omvangrijke network en security operations voor het Virtual Cloud Network. NSX Intelligence biedt continu datacenterbreed inzicht voor network en application security-teams. Dit helpt hen bij een meer granulair en dynamische security-houding, simplificeert compliance-analyses en stroomlijnt security operations. NSX Intelligence biedt diep inzicht op packet level in gevirtualiseerde en gecontainerde workloads. Dit maakt ver geautomatiseerde generatie en handhaving van network en security policy mogelijk. NSX Intelligence elimineert blinde vlekken om het security-risico te verminderen door visualisatie en diep inzicht in elke datastroom binnen het gehele datacenter. Klanten krijgen zo holistische context voor security-probleemoplossing en het verbeteren van samenwerking tussen infrastructuur- en security-teams met behulp van een geconvergeerd paneel voor security operations aldus VMware.

De nieuwste release van VMware vRealize Network Insight levert end-to-end-inzicht en troubleshooting voor fysieke en virtuele infrastructuur van het datacenter naar de network edge met nieuwe support voor VMware SD-WAN, en naar AWS, VMware Cloud on AWS en nu ook Azure. VMware vRealize Network Insight 5.0 verbetert NSX operations management door uitbreiding van het PCI Compliance Dashboard voor NSX-T, door audit-veranderingen te ontdekken voor firewall-regels en te controleren op Tunnel Endpoint (VTEP) latencies zo meldt VMware.

VMware NSX-T: de benchmark voor geautomatiseerde, schaalbare Software-Defined Networking & Security

VMware NSX-T is het enige network- en security-platform op de markt, volledig als software geleverd, met het complete aanbod van L2-L7 services voor workloads die draaien op alle infrastructuurtypen – virtuele machines, containers, fysieke servers en zowel private als public clouds. NSX-T 2.5 versterkt de intrinsieke security-mogelijkheden van de platformen en levert meer schaalbaarheid, cloud-native support en operationele eenvoud. Tot de nieuwe uitbreidingen behoren een Native Cloud Enforced-modus voor NSX Cloud waardoor klanten de security van public cloud workloads kunnen vergroten met behulp van de native cloud security controls, FIPS 140-2 compliance, de optie om Layer 7 application toe te passen op ID gebaseerde of contextbewuste regels naar de NSX edge (gateway) firewall voor noord/zuid-netwerkverkeer; VPN-verbeteringen voor multi-tenancy; en packet mirroring voor oost/west-netwerkverkeer monitoring via Service Insertion, aldus VMware.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud