T-Systems en Stahl realiseren samen een geslaagde SAP-migratie

29-08-2019 | door: Redactie

T-Systems en Stahl realiseren samen een geslaagde SAP-migratie

T-Systems heeft een geslaagde SAP-landschapsmigratie voor Stahl afgerond. De migratie is een eerste stap in het optimaliseren van de wereldwijde SAP hosting services voor Stahl en onderdeel van een eerder afgesloten vijfjarige samenwerking. De wereldwijde fabrikant van speciale chemicaliën voor coatings, verwerking en behandelingen van diverse alledaagse materialen , is snel gegroeid door acquisities. Deze groei vraagt om een andere manier van SAP hosting services.

T-Systems en Stahl hebben al in november 2018 hun handtekening onder het partnerschap gezet. Stahl heeft voor T-Systems gekozen vanwege hun sterke en leidende positie wereldwijd in SAP hosting die heel goed past bij de groeistrategie van Stahl.

Beide bedrijven profiteren van de samenwerking. Stahl maakt gebruik van een sterk gestandaardiseerde dienstverlening van een wereldwijde IT-leverancier en provider en bespaart zo significant op afgenomen SAP-diensten. Door de samenwerking kan Stahl zorgeloos verder groeien.  T-Systems verbindt zich aan een wereldspeler op het gebied van chemicaliën en coatings en kan zo haar IT-dienstverlening op het gebied van SAP verder uitbreiden zo melden de twee partners.

Speciale chemicaliën

Stahl is met 2000 werknemers in 26 landen wereldwijd één van de grootste fabrikanten van speciale chemicaliën. Het bedrijf met hoofdkantoor in Waalwijk produceert diverse chemische substraten voor de auto- en transportindustrie en de interieur-, accessoires- en vrije tijd sector. Denk aan beschermende coatings voor producten zoals bekleding, ruitenwissers, ramen, airbags en dashboards. Sake Algra, managing director T-systems Nederland: “Stahl timmert internationaal flink aan de weg en verwacht de komende jaren nog meer acquisities te doen. Deze groei maakt een andere, meer gestroomlijnde manier van SAP hosting services noodzakelijk.” 

Piet Bekkers, CIO van Stahl: “We zijn een flexotisch bedrijf: flexibel en soms lijken we een tikkeltje chaotisch vanwege de snelheid waarmee we krachtige veranderingen doorvoeren. Door de samenwerking met T-systems kunnen we ons eenvoudiger en sneller ontwikkelen en overal ter wereld dezelfde gestandaardiseerde dienstverlening aanbieden. Ik ben blij dat de diensten nu geïmplementeerd zijn en we door kunnen met verdere professionalisering en groei.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud