IoT ruimtelijke analyses implementeren met behulp van Azure Maps

29-08-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

IoT ruimtelijke analyses implementeren met behulp van Azure Maps

Microsoft lanceert een cross-Azure IoT collaboration toepassing. Dit meldt Chris Pendleton, Hoofd PM Manager van Azure Maps bij Microsoft.

Hij meldt: "Het Internet of Things (IoT) is het begin van toegang tot inzichten op planetaire schaal. Met de massale acceptatie van IoT en de zeer nabije toekomstige explosie van sensoren, connectiviteit en informatica staat de mensheid op het punt van een volledig verbonden, intelligente wereld. We zullen deel uitmaken van de generatie die de gegevensrijke, algoritmisch deterministische levensstijl realiseert die de wereld nog nooit heeft gezien. De inherente waarde van deze verbondenheid ligt in de constructies van de menselijke natuur om te gedijen. Het is op zijn zachtst gezegd een uitdaging om al deze informatie samen met ruimtelijke intelligentie samen te brengen. Tot vandaag.

Vandaag onthullen we een cross- Azure IoT- samenwerking die het gebruik van locatie- en ruimtelijke intelligentie vereenvoudigt die wordt gebruikt in combinatie met IoT-berichten. Het resultaat is het middel voor klanten om Azure IoT-services te gebruiken om beter op de hoogte te blijven van hun "dingen" in termen van ruimte. Azure IoT-klanten kunnen nu IoT ruimtelijke analyses implementeren met behulp van Azure Maps. Het bieden van ruimtelijke intelligentie aan IoT-apparaten betekent meer inzicht in niet alleen wat er gebeurt, maar ook waar het gebeurt.

Azure Maps biedt geografische context voor informatie en, wat IoT betreft, dus geografische inzichten op basis van IoT-informatie. Klanten gebruiken Azure Maps en Azure IoT voor het bewaken van de verplaatsing van activa en het verwijzen naar de "dingen" met hun locatie. Stel bijvoorbeeld dat een vrachtwagen gekoelde goederen levert van New York City naar Washington DC. Een route wordt berekend om het pad en de duur te bepalen die de vrachtwagen moet nemen om de goederen te leveren. Vanuit de route kan een geofence worden gemaakt en opgeslagen in Azure Maps. De zwarte doos op de vrachtwagen die het voertuig volgt, biedt Azure IoT Hub om te bepalen of de vrachtwagen ooit het vooraf bepaalde pad verlaat. Als dit het geval is, kan dit erop duiden dat er iets mis is - een omweg kan rampzalig zijn voor gekoelde goederen.

Wanneer we het over Azure IoT hebben, hebben we het vaak over gegevens (van sensoren) die leiden tot inzichten (wanneer berekend) die leiden tot acties (een resultaat van inzichten). Met The Location of Things praten we nu over gegevens van sensoren die leiden tot inzichten die leiden tot acties en waar ze nodig zijnWeten waar acties moeten worden ondernomen, heeft enorme implicaties op het gebied van kosteneffectiviteit en tijdbeheer. Wanneer u weet waar u problemen of kansen hebt, kunt u weloverwogen beslissingen nemen over waar u resources wilt inzetten, waar u inventaris wilt inzetten of waar u deze kunt intrekken. Voer dit na verloop van tijd en met voldoende gegevens uit en u beschikt over kunstmatige intelligentie die u aan de rand kunt inzetten om te helpen bij realtime besluitvorming. Als er snel genoeg gegevens binnenkomen, neemt u snel genoeg beslissingen om toekomstige kansen en problemen te voorspellen - en waar u resources moet inzetten voordat u ze nodig hebt.

Locatie is een krachtig onderdeel van het bieden van inzichten. Als u via uw IoT-berichten een locatie kunt opgeven, kunt u dat meteen doen. Als je geen native locatie hebt, zou je verbaasd zijn hoe je de locatie kunt krijgen die is gekoppeld aan je sensoren en apparaatlocatie. RevIP, wifi en cell tower-triangulatie bieden allemaal een manier om locatie in uw IoT-berichten te krijgen. Breng die locatiegegevens in de cloud en begin vandaag met het verkrijgen van ruimtelijke inzichten."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud