Resello en brainymotion bundelen krachten rond Microsoft certificeringen

30-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Resello en brainymotion bundelen krachten rond Microsoft certificeringen

Distributeur van clouddiensten en een Microsoft CSP Indirect Provider Resello gaat een strategische samenwerking aan met brainymotion, een service provider van praktijkgerichte IT technologie trainingen uit Duitsland. De twee bedrijven gaan samen een uitgebreide set aan trainingen aanbieden die partners in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ondersteunen bij het behalen van hun Microsoft certificeringen.

Partners van de twee partijen kunnen als onderdeel van de samenwerking hun klanten trainingen laten volgen. Ook gaan Resello en brainymotion ook gezamenlijk workshops organiseren, speciaal voor ISV's die met hun applicatie naar de Azure cloud willen migreren.

Adoptie door gebruikers als kritieke succesfactor

"Als Microsoft Indirect Provider met een eigen automatiseringsplatform dat digitale transformatie te versnelt, ondersteunen we partners in heel Europa, waaronder partners die zaken doen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. We geloven sterk in de kracht van je concentreren waar je goed in bent en samenwerken met strategische partners voor de andere belangrijke zaken. Daarom zijn we erg enthousiast om de samenwerking met brainymotion te starten. Als toonaangevende service provider leveren zij al ruim 18 jaar trainingen aan bedrijven en eindgebruikers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland", aldus Harald Nuij, CCO bij Resello.

"Om succesvol te blijven groeien wordt het voor Microsoft partners steeds belangrijker om de adoptie, het daadwerkelijk gebruik van de Microsoft diensten door de eindgebruikers, verder te stimuleren. Het behalen van de juiste certificeringen biedt daarin een echt competitief voordeel, een voordeel dat brainymotion helpt leveren."

Trainingsmogelijkheden voor werknemers en eindgebruikers

Dankzij de samenwerking kunnen MSP's, ISV's, kantoorautomatiseerders en andere partners kiezen uit een diverse trainingen en certificeringen. Deze zijn beschikbaar voor zowel hun eigen werknemers als voor hun klanten. De trainingen variëren van de basisfundamenten van Azure of Office 365, tot technische deep dives, inclusief de nieuwe op rollen gebaseerde certificeringen van Microsoft. De trainingen kunnen aangepast worden naar wens van de partner en gevolgd worden op één van de locaties van brainymotion, bij de partner op locatie of online op afstand.

Nils Gutsche, CEO at brainymotion: "Bij brainymotion geloven we in het bieden van slimme trainingen; training die het best aansluit bij individuele klantwens, op een plek en het tijdstip dat de klant het beste uitkomt. Omdat Resello een geschiedenis heeft in de hostingindustrie en een 100% focus heeft op de cloud, hebben ze een hoop ideeën om nieuwe markten aan te boren en nieuwe CSP-partners te on-boarden. Wij kunnen deze bedrijven op slimme wijze ondersteunen met trainingen en het behalen van certificeringen. Daarmee ondersteunen we CSP-partners bij het behalen van Silver- of Gold-statussen bij Microsoft en de voordelen daarmee samenhangen. We gaan daarnaast ook gezamenlijk workshops organiseren, om partners van Resello en andere geïnteresseerden snel ‘up-to-speed' te krijgen."

Workshops starten later dit jaar

De eerste Azure Fundamentals workshops voor ISV's vinden later dit jaar plaats, in de kantoren van brainymotion in Frankfurt en München. Gedurende de gratis workshop krijgen CTO's, CEO's, productmanagers, (lead) developers en infra/software-architecten inzichten en ‘best practices' nodig voor de juiste set vaardigheden te ontwikkelen om succesvol Microsoft Azure toe te passen binnen hun bedrijf. Meer informatie is beschikbaar bij Resello of brainymotion.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud