Finavista lanceert no-code platform voor data quality en procesautomatisering
30-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Finavista lanceert no-code platform voor data quality en procesautomatisering

Om in te spelen op de toenemende marktvraag naar kwalitatief hoogwaardige softwareoplossingen die zonder softwareontwikkelaars gebouwd kunnen worden, is een no-code platform ontwikkeld.

Consultancybureau Finavista introduceert de Smart Software Suite, een no-code platform dat zich specifiek richt op het ontwikkelen van applicaties op het gebied van datakwaliteit en backoffice procesautomatisering. Met het platform wil Finavista inspelen o pde toenemende vraag naar softwareoplossingen die zonder softwareontwikkelaars gebouwd kunnen worden.

De groeiende schaarste aan softwareontwikkelaars heeft een belangrijke impuls gegeven aan de ontwikkeling van low-code en no-code oplossingen. In Nederland rapporteerde het CBS al vaker dat er schaarste is en dat een kwart van de ICT-bedrijven openstaande vacatures niet kan vervullen. In 2020 is de verwachting dat er 4x zo veel ontwikkelaarstaken liggen als dat er softwareontwikkelaars zijn. Met de Smart Software Suite kunnen nu eenvoudig oplossingen worden gebouwd zonder softwareontwikkelaars.

Gebaseerd op algoritme

Finavista ontwikkelt sinds 2007 oplossingen voor datakwaliteit, datamigratie en procesautomatisering. In 2017 is gestart met de doorontwikkeling van deze software gebruik makend van de nieuwste Microsoft .Net technologieën. Tegelijkertijd is een algoritme ontwikkeld voor het genereren van software op basis van no-code configuratie. Dit algoritme resulteerde in het no-code platform Smart Software Suite.

Met de Smart Software Suite kunnen gebruikers eenvoudig en snel softwareapplicaties voor datakwaliteit, datamanagement en procesautomatisering bouwen en onderhouden. Finavista zet de oplossing zelf in voor het uitvoeren van complexe datamigraties en het verbeteren van datakwaliteit bij haar opdrachtgevers.

Marcel Schenk, oprichter en Managing Partner: "Met het no-code platform bieden we onze opdrachtgevers een krachtig alternatief voor hun behoefte aan oplossingen op het gebied van datakwaliteit en procesautomatisering. Dat is zeker in het huidige klimaat, waarin digitalisering een belangrijke randvoorwaarde is voor succes, van het grootste belang. De Smart Software Suite draagt op deze manier direct bij aan het versterken van de concurrentiepositie en operationele performance van onze opdrachtgevers."

Terug naar nieuws overzicht
Software