KPN trekt stekker uit ISDN
02-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

KPN trekt stekker uit ISDN

KPN start vandaag met het afsluiten van ISDN-verbindingen. De provider kondigde in 2017 al aan met de technologie te willen stoppen en zet deze stap nu definitief.

ISDN staat voor Integrated Services Digital Network en is een technologie die het mogelijk maakt gelijktijdig te bellen en internetten. "Er is veel betere technologie. We willen klanten meenemen naar de nieuwe wereld van breedband", zegt Marieke Snoep, directeur zakelijke markt van KPN, tegen de NOS. "We willen volop investeren in nieuwe technologie, zoals 5G, en we houden op met het investeren in oude technologie."

Ondanks dat KPN in 2017 al aankondigde te stoppen met ISDN, wordt de technologie nog steeds door tienduizenden bedrijven gebeld. Zo zijn veel alarmsystemen op ISDN aangesloten. Bedrijven die vandaag nog op ISDN zitten kunnen worden afgesloten, meldt KPN. Organisaties die hierdoor onbereikbaar worden kunnen contact opnemen met KPN, waarna de verbinding diezelfde dag nog wordt hersteld. Wel wordt hierbij altijd een overstap gemaakt naar een andere oplossing, meldt Snoep.

Terug naar nieuws overzicht