Redactie - 04 september 2019

Eaton vernieuwt UPS cybersecurity-netwerkkaartenprogramma

Eaton, speler op het gebied van powermanagement, kondigt nieuwe mogelijkheden aan voor zijn bestaande Gigabit netwerkkaart. De kaart is de eerste Uninterruptible Power Supply (UPS) netwerkkaart die voldoet aan de cyber beveiligingsnorm UL 2900-2-2 en zo cyberbeveiliging van op het netwerk aangesloten UPS-systemen mogelijk maakt.

Tot nu toe ondersteunde de Gigabit netwerkkaart alleen enkelfasige UPS-systemen. Dankzij de nieuwste updates biedt de kaart nu dezelfde voordelen van cyberbeveiliging aan de driefasige UPS-systemen; 93PM, 93PS, 91PS en 9PHD. Tevens biedt de kaart nieuwe functies en connectiviteitsprotocollen voor ondersteuning van grote datacenters en industriële toepassingen.

De UPS Gigabit netwerkkaart van Eaton maakt het eenvoudig om een UPS aan te sluiten op een netwerk, waardoor een effectievere monitoring en beheer van de energie-infrastructuur en gevirtualiseerde netwerken gerealiseerd wordt, en waarbij de betrouwbaarheid van energiesystemen wordt verbeterd. De kaarten voldoen aan de norm UL 2900-2-2, die het hoogste beschermingsniveau garandeert tegen opkomende cyberdreigingen. De verbeteringen op het gebied van cyberbeveiliging omvatten sterkere encryptie, configureerbaar wachtwoordbeleid, ondertekende firmwarepakketten en het gebruik van ondertekende digitale certificaten. Door gebruik te maken van de syslog-functionaliteit van de kaart, kunnen IT-managers meldingen over de aanmeldingsactiviteiten op elke kaart ontvangen en deze activiteiten centraal bewaken. Op deze manier kunnen verdachte activiteiten vroegtijdig worden gedetecteerd, wat een extra laag van  cyberbeveiliging biedt.

Nieuwe functies die beschikbaar zijn op de Gigabit netwerkkaarten zijn onder meer externe en gecentraliseerde verificatie via LDAP/Active Directory en Radius.

"Sinds de introductie van de Gigabit netwerkkaart van Eaton iets meer dan een halfjaar geleden, is er een fenomenale respons in de branche geweest", aldus Ingmar de Winter, Product Manager bij Eaton. "De netwerkkaarten vervullen een sterke behoefte aan geavanceerde beveiliging van de aangesloten UPS-netwerken. Dankzij de nieuwste toevoegingen kunnen IT- en facility managers nu dezelfde netwerkkaarten gebruiken voor zowel enkelfasige als driefasige UPS-systemen. Zo wordt het beheer en de bewaking van deze systemen eenvoudiger en dat vergroot uiteindelijk de effectiviteit van de cyberbeveiliging."

Eaton introduceert ook de industriële Gateway kaart, die compatibel is met het MODBUS-communicatieprotocol. Deze kaart biedt dezelfde cyberbeveiliging als de netwerkkaart en is ontworpen voor gebouwbeheer, industriële faciliteiten en grote datacenters. De kaart verbetert de bescherming die de UPS biedt door realtime bewaking van het UPS-systeem en de systeemomgeving via een Building Management System (BMS) of Industrial  Automation System (IAS). Met de kaart kunnen facility managers de status van de UPS, de netvoedingskwaliteit, de temperatuur en de vochtigheid binnen het UPS-netwerk monitoren, zodat ze vroegtijdig worden gewaarschuwd voor mogelijke bedreigingen voor het systeem. De Gigabit netwerkkaarten en industriële Gateway kaarten hebben een toekomstbestendig ontwerp dat functie- en beveiligingsupdates mogelijk maakt. Bovendien zijn ze voorzien van meer geheugen en externe componenten die tijdens het gebruikt  kunnen worden verwisseld. Beide kaarten zijn compatibel met de nieuwe omgevingssensoren van Eaton voor het detecteren van vocht, temperatuur en ingangssignalen en zorgen voor een effectieve bewaking van de rackomgeving. De Gigabit netwerkkaarten en industriële Gateway kaarten hebben extra functionaliteiten waarmee maximaal drie omgevingssensoren van de nieuwste generatie per kaart kunnen worden doorgelust (daisy-chained) en op grotere afstanden van elkaar geplaatst kunnen worden. Dit is belangrijk voor de bewaking van toepassingen zoals vrije koeling.

Bij gebruik in combinatie met Eaton Intelligent Power Manager (IPM) verbeteren de kaarten de bedrijfscontinuïteit, door verschillende soorten protocollen te activeren die zijn geconfigureerd om bedrijfskritieke toepassingen draaiende te houden. Bovendien zijn de kaarten compatibel met de huidige wijdverbreide Gigabit netwerkswitches en kunnen ze worden geïnstalleerd in datacenternetwerken die alleen Gigabit ondersteunen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!