iBOOD voltooit management buy-out

03-09-2019 | door: Redactie

iBOOD voltooit management buy-out

Het managementteam van iBOOD en de Nederlandse technologie-investeerder Walvis hebben de management buy-out van iBOOD.com aangekondigd. iBOOD is een e-commerceplatform en biedt dagelijks dagelijkse premium-deals aan in verticale producten, zoals elektronica, wonen & wonen, sport & mode en doe-het-zelf. Walvis, opgericht door de familie JA Fentener van Vlissingen, helpt Nederlandse technologiebedrijven internationaal te groeien en te schalen.

iBOOD was voorheen eigendom van Ceconomy AG en zijn meerderheidsbelang in MediaMarktSaturn Retail Group, die voor het eerst in 2013 in het bedrijf investeerde. Echter, in de loop van hun efficiëntieprogramma kondigden de bedrijven eind april 2019 aan om hun investeringsportefeuilles te herzien en besloten later om te initiëren de verkoop van iBOOD.

"Onder de vleugels van MediaMarktSaturn is iBOOD veranderd in een veel professionelere organisatie die klaar is om de groei te versnellen. Dankzij de nieuwe samenwerking met Walvis kan iBOOD de aandacht weer vestigen op het merk iBOOD en de ondernemersgeest om zijn ambities te realiseren om de beste premium te vestigen Daily Deal-platform ", aldus Jöran Prinssen, CEO en oprichter van iBOOD.

iBOOD.com heeft dagelijks ongeveer 200.000 bezoekers en is actief in 5 verschillende landen. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft circa 100 werknemers. Joris Boon, Managing Director bij Walvis zei: "iBOOD heeft een sterk track record, loyale klantenbasis en is goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende Europese e-commerce markt. We zien een groot potentieel in iBOOD en kijken ernaar uit om iBOOD naar de volgende te brengen fase samen met management " .

Terug naar nieuws overzicht