Sysdig combineert monitoring en security

13-09-2019 | door: Teus Molenaar

Sysdig combineert monitoring en security

Sysdig, specialist in softwarecontainers, gebruikt de monitoringmogelijkheden van (soms kort levende) containers om de beveiliging van IT-platformen te verbeteren. Een reden voor distributeur Amazic om met deze leverancier in zee te gaan.

Gezonde systemen zijn een voorwaarde om geautomatiseerde bedrijfsprocessen goed te laten verlopen. Te vaak zijn er binnen een onderneming verschillende personen die de gezondheid van verschillende applicaties in de gaten houden. Toch grijpen de toepassingen heel vaak op elkaar in. Dat is zeker het geval bij de micro services die tijdelijk worden gevormd door containers.

Sandor Klein, VP EMEA bij Sysdig, onderstreept het belang van het monitoren van containers in al hun bestaansvormen. Want wie dat niet goed op het netvlies heeft, kan niet de gegevens beschermen waarmee de containers zijn verbonden.

“Monitoring en security zijn de twee zijden van dezelfde medaille”, meent Mohamed Yassini, general manager bij Amazic. “We hebben vier jaar gezocht naar een product dat die twee eigenschappen in zich verenigd. Er zijn er veel die zich op dit terrein bewegen, maar uiteindelijk is er maar een die de twee aspecten waar maakt: Sysdig.”

Lees het hele interview met Mohamed Yassini van Amazic op deze link.

Terug naar nieuws overzicht