MSP en security integratie beheerder kunnen incident response toevoegen aan service portfolio

05-09-2019

MSP en security integratie beheerder kunnen incident response toevoegen aan service portfolio

De markt voor IR-services (incidentrespons) wordt alsmaar groter vanwege het stijgende aantal cyberaanvallen die tot beveiligingslekken leiden. Steeds meer organisaties, van welke omvang dan ook en in alle verticale markten, kiezen ervoor IR uit te besteden aan externe serviceproviders die beveiligingsincidenten intern kunnen verwerken. Cynet lanceert nu een uniek aanbod waarmee elke beheerde beveiligingsprovider (MSP) of beveiligingsintegratiebeheerder (SI), dankzij het gratis IR-team en de gratis IR-technologie van Cynet, incidentrespons aan hun serviceportfolio kan toevoegen, zonder zelf een intern IR-team te hoeven opzetten.

Beheerde serviceproviders die interesse hebben in het toevoegen van incidentrespons aan hun serviceportfolio, zonder in mensen of technologie te hoeven investeren, kunnen zich hier aanmelden.

Omdat cyberaanvallen niet alleen uitgekiender plaatsvinden maar ook het volume hiervan toeneemt, zijn er steeds vaker situaties waarin hackers met succes de aangevallen omgevingen weten te saboteren. Hierdoor neemt de vraag naar IR-technologieën en -services ook steeds sneller toe. Omdat respons op een vermoedelijke aanval vaardigheden vereist op het gebied van forensisch onderzoek, reversed engineering of andere onderzoeksvaardigheden die geen deel uitmaken van de standaardexpertise van IT-personeel, besteden veel organisaties hun IR-services bij voorkeur uit aan externe providers.

Maar hoewel de vraag naar IR-services hoog is, leveren maar weinig MSP's en SI's daadwerkelijk IR-services. Alle andere providers die standaard-IT- en beveiligingsservices bieden, zoals implementatie, integratie en beheer, leveren geen IR-services omdat het grote moeite kost om ervaren IR-personeel te werven.

Cynet lanceert nu een nieuw aanbod, waarmee bestaande IT- en beveiligingsproviders IR aan hun serviceportfolio kunnen toevoegen, zonder dat ze zelf over een intern team van beveiligingsexperts hoeven te beschikken. Met dit aanbod kunnen de serviceproviders IR-services aan hun klanten verkopen; en zodra zich een incident voordoet, kunnen ze contact opnemen met het CyOps-beveiligingsteam van Cynet. Dit team installeert vervolgens binnen enkele minuten het Cynet 360-platform in de hele omgeving van de klant; daarnaast voeren ze een snel en efficiënt onderzoek en de daarop volgende respons uit, totdat de omgeving weer schoon is. 

Het toevoegen van IR-services aan het serviceaanbod, zonder enige investering, kent nog een ander voordeel: zodra het incidentresponsproces is voltooid, hebben MSP's en SI's de mogelijkheid om het feit dat Cynet 360 al is geïmplementeerd en werkt in de omgeving van de klant, te gebruiken om aan te tonen wat het volledige waardevoorstel van het platform is en het Cynet 360-platform voor bescherming tegen beveiligingslekken op basis van een jaarlijks abonnement te verkopen.

Voor meer informatie over het gratis opnemen van incidentrespons in hun services, kijken beheerde serviceproviders hier.

Over CyOps:
CyOps is een team van geselecteerde beveiligingsanalisten en bedreigingsonderzoekers die op dagelijkse basis reageren op gebeurtenissen, door middel van het Security Operations Center van Cynet. Dankzij de omvangrijke ervaring van CyOps is snelle en efficiënte werking in alle omgevingen, van elk type en elke grootte, gegarandeerd.

Over Cynet 360:
CyOps gebruikt Cynet 360 Autonomous Breach Protection als standaard-IR-platform wanneer ze een omgeving onderzoeken die op dat moment wordt aangevallen. Met Cynet 360 worden direct alle eindpunt-, netwerk- en gebruikersgegevens verzameld en gecorreleerd, waardoor CyOps verdachte entiteiten en verbindingen kan vaststellen, onderzoek naar hoofdoorzaken, strekking en impact kan uitvoeren en schadelijke aanwezigheid en schadelijke activiteiten kan verwijderen. De ervaring van deze responsmedewerkers en de toonaangevende IR-technologie van Cynet 360 versterken elkaar en leveren zo IR met ongeëvenaarde kwaliteit en efficiëntie.

Terug naar nieuws overzicht