Acer lanceert draagbare led-project C250i

06-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Acer lanceert draagbare led-project C250i

Acer kondigt de C250i aan, een draagbare en draadloze led-projector zonder standaard, met meerdere oriëntatiehoeken en een automatische portretmodus. De C250i stelt gebruikers in staat hun smartphone- content altijd en overal te delen.

De C250i ondersteunt projectie vanuit meerdere hoeken zonder standaard dankzij zijn gedraaide rolontwerp en onderscheidt zichzelf hiermee van andere projectors met alleen een horizontale weergave. Dit ontwerp is ruimtebesparend en geeft gebruikers alle ruimte om hun scherm op muren, plafonds en andere oppervlakken te projecteren, zonder het gebruik van een standaard of statief. Gebruikers kunnen de projector op zijn zijkant neerleggen en 'rollen' om de beste hoek te vinden om content op de muur of op het plafond weer te geven.

Verticale oriëntatie

Verticale oriëntatie ondersteunt horizontale muurweergave en activeert de automatische portretmodus. Met behulp van deze automatische portretmodus kunnen gebruikers videochats en live streamingsessies (bijv. op Facebook of Instagram) direct draadloos projecteren naar het volledige projectie-oppervlak zonder zwarte balken aan de zijkant.

De C250i biedt high-definition beeldkwaliteit van 1080p en een batterijduur van maximaal 5 uur. Zowel Android- als iOS-gebruikers kunnen draadloos verbinding maken met de C250i. De led-module van de C250i heeft een levensduur van maximaal 30.000 uur, een breed kleurenspectrum dat 100% compatibel is met NTSC, helderheid van 300 ANSI lumens en een ratio van 5.000:1. De C250i dient ook als draagbare accu waarmee de gebruiker zijn telefoons onderweg kan opladen. De ingebouwde Bluetooth-speakers van de projector hebben een vermogen van 5 watt.

Naast draadloze connectiviteit is de C250i ook voorzien van een standaard HDMI-poort voor het verbinden en weergeven van content op een laptop of desktopcomputer. De Type-C en Type-A USB-poorten ondersteunen een video-uitgang voor zowel smartphones als pc's en zijn volledig gebaseerd op het plug-and-play principe; extra software of drivers zijn dus overbodig. Via de Type-A USB-poort kan er direct multimedia worden afgespeeld vanaf een USB-stick, zonder tussenkomst van een pc.

PL1-serie

Naast de C250i kondigde Acer ook de PL1-serie laserprojectors aan (PL1520i/PL1320W/PL1220). Deze projectors zijn gericht op middelgrote expositieruimten, evenementen, beurzen of vergaderruimten. De PL1-serie is onderhoudsarm, kan dag en nacht worden gebruikt en is voorzien van een led-module die meer dan 30.000 uur meegaat. De projectors uit de PL1 zijn uitermate geschikt om afbeeldingen draadloos weer te geven in zakelijke toepassingen, zoals advertenties, informatieborden in de buurt en videoweergave in lobby's.

Met het oog op duurzaamheid zijn ze voorzien van een IP6X-classificatie met een afgesloten optische motor en ondersteunen ze 360 graden- en portretprojectie3 evenals een vierhoekige keystone correctie.

CastMaster Touch

De Acer CastMaster Touch is een gebruiksvriendelijk draadloos presentatiesysteem dat bestaat uit steenvormige receivers en transmitters ter vervanging van kabelinstallaties. Het is een plug- and-play systeem dat geen software vereist en kan signalen tussen verschillende componenten wisselen in slechts 0,1 seconde. Het kan worden bediend met behulp van aanrakingen en is voorzien van een lage latentie van minder dan 100ms voor responsieve afbeeldingen. De CastMaster Touch werkt naadloos met de PL1-serie in vergaderruimte-opstellingen.

De Acer C250i is in de Benelux verkrijgbaar vanaf Q1 2020 met een prijs die begint bij €299. De Acer PL1520i is in de Benelux verkrijgbaar vanaf Q1 2020.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware