Acer introduceert ConceptD Pro-serie notebooks met NVIDIA Quadro GPU's

Acer introduceert ConceptD Pro-serie notebooks met NVIDIA Quadro GPU's

Acer introduceert ConceptD Pro-serie notebooks met NVIDIA Quadro GPU's

05-09-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Acer introduceert ConceptD Pro-serie notebooks met NVIDIA Quadro GPU's

Acer introduceert haar ConceptD Pro-serie notebooks met NVIDIA Quadro GPU's en 9e generatie Intel Core-processoren. De Pro-serie met Windows 10 is gericht op geavanceerde toepassingen op het gebied van onder meer virtual reality, kunstmatige intelligentie en analyse van big data. Ook nieuw is de CM2241W ConceptD-monitor, die onderdeel is van de PANTONE Validated-lijn monitoren voor creators.

ConceptD 9 Pro

De ConceptD 9 Pro is voorzien van Acer's CNC-vervaardigde Ezel Aero Hinge. Hiermee kan het 17,3-inch 4K display (3840 x 2160) worden omgedraaid, verlengd en gekanteld voor een handige samenwerking tussen teamleden. Het scherm is PANTONE Validated en dekt 100% van het Adobe RGB-kleurengamma met een kleurnauwkeurigheid van Delta E <1.

De ConceptD 9 Pro is uitgerust met 9e generatie Intel Core i9-processoren voor premium prestaties met meerdere threads en maximaal NVIDIA Quadro RTX 5000 GPU's. Het apparaat is hiermee geschikt voor AI/deep learning, technische simulaties en grote animatiestudio's die kracht, flexibiliteit en cross-compatibiliteit vereisen. Een Wacom EMR-stylus wordt meegeleverd en wordt magnetisch bevestigd aan de ConceptD 9 Pro. De stylus maakt een snelle, nauwkeurige bediening mogelijk met gevoeligheid voor 4096 drukniveaus. Naast schetsen en tekenen, kunnen gebruikers ook aantekeningen maken of belangrijke punten markeren bij het gezamenlijk ontwikkelen van concepten. De ConceptD 9 Pro is onderdeel van het RTX Studio programma.

ConceptD 7 Pro

De ConceptD 7 Pro van Acer, die wordt geleverd met een 15,6-inch 4K-display, is ontworpen om onderweg prestaties te leveren en is onderdeel van het RTX Studio programma. Met een dikte van slechts 17,9 mm en een gewicht van slechts 2,1 kg biedt de laptop een balans tussen vermogen en draagbaarheid. Het systeem is uitgerust met een 9e generatie Intel Core i7- processor voor rekenintensieve workloads die prestaties vereisen, terwijl de krachtige NVIDIA Quadro RTX 5000 GPU-opties aansluiten op de behoeften van gegevenswetenschappers, softwareontwikkelaars, ingenieurs en professionele ontwerpstudio's. Het ConceptD-palet maakt het mogelijk kleurprofielen en knoppen van het controlesystemen aan te passen.

ConceptD 5 Pro

De nieuwe ConceptD 5 Pro-serie, welke onderdeel is van het RTX Studio programma, is beschikbaar in 15,6- en 17,3-inch IPSi-displayopties, beide met een 4K UHD- resolutie. De nieuwe ConceptD 5 Pro-serie is gericht op complexe CAD-ontwerp-, animatie- en simulatieworkflows. Tot 9e generatie Intel Core i7-processoren en maximaal NVIDIA Quadro RTX 3000 GPU's zijn aanwezig voor architecten, 3D-animators, producenten van speciale effecten en kleine ontwerpstudio's. Een metalen behuizing biedt duurzaamheid en het PANTONE Validated-scherm is gebouwd voor creators, met een breed kleurengamma dat 100% van de Adobe RGB-kleurruimte dekt voor een nauwkeurige kleurenreplicatie.

ConceptD 3 Pro

De ConceptD 3 Pro is het meest toegankelijke lid van de ConceptD Pro-serie en is speciaal bedoeld voor digitale gebruikers zoals fotografen, studenten industrieel design, interieur- en grafisch ontwerpers en social media-fanaten zoals YouTube-streamers. De ConceptD 3 Pro is uitgerust met maximaal 9e generatie Intel Core i7-processoren en NVIDIA Quadro T1000 grafische kaarten en stelt gebruikers in staat om al hun media te verwerken met echte kleurenreproductie en een geluid van minder dan 40 dB. Bij de ontwikkeling van het apparaat stond gebruiksgemak onderweg centraal. Zo kunnen gebruikers zich dankzij Windows Hello aanmelden door de ingebouwde vingerafdruklezer aan te raken.

ConceptD 5 en ConceptD 3

Acer richt zich ook met de vernieuwde ConceptD 5- en ConceptD 3-notebooks op creators. Beide kunnen worden voorzien van maximaal 9e generatie Intel Core i7- processoren. De nieuwe ConceptD 5 is verkrijgbaar met een 15- of 17-inch scherm en kan worden geu?pgraded met maximaal NVIDIA GeForce RTX 2060 GPU's. De ConceptD 3 doet geruisloos zijn werk, zodat gebruikers zich volledig kunnen concentreren op hun ontwerpen. De NVIDIA GeForce GTX 1650 GPU biedt het vermogen om onderweg professionele creaties met snelheid en nauwkeurigheid te voltooien.

ConceptD CM2241W

De nieuwe ConceptD CM2241W is een desktopmonitor, gericht op gebruikers die een extern beeldscherm aan hun werkstation willen toevoegen. Het scherm heeft een mooie smalle rand, een kleurnauwkeurigheid die 99% van het
Adobe RGB-kleurengamma ondersteunt en een verversingssnelheid tot 75 Hz.

"In combinatie met het vermogen van de 9e generatie Intel Core processoren kunnen creators zich volledig op hun taak concentreren, of ze nu op kantoor of onderweg zijn", zegt Jerry Kao, Co-COO van Acer.

"Of het nu gaat om het ontwerpen van complexe 3D-animaties, het bewerken van hoge- resolutie video's of het uitvoeren van virtuele rondleidingen in gebouwontwerpen, met Acer kunnen gebruikers nu overal optimaal presteren", zegt Bob Pette, Vice President van Professional Visualization, NVIDIA. "Dat komt omdat de enorme power die nodig is om deze opties aan te drijven, een taak is waar onze Quadro RTX GPU's perfect geschikt voor zijn."

Prijzen en beschikbaarheid

  • De ConceptD 9 Pro is in de Benelux verkrijgbaar vanaf november 2019 met een prijs die begint bij € 5999
  • De ConceptD 7 Pro is in de Benelux verkrijgbaar vanaf november 2019 met een prijs die begint bij € 2999
  • De ConceptD 5 Pro-serie is in de Benelux verkrijgbaar vanaf november 2019 met een prijs die begint bij € 1999
  • De ConceptD 3 Pro-serie is in de Benelux verkrijgbaar vanaf november 2019 met een prijs die begint bij € 1349
Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware